Belföld

Több tízezer forintot kaphat kártérítésként az értéktelenné váló BKK-bérletéért

rtl.hurtl.hu

2024. március 1. 15:10

Mutatjuk, pontosan melyik bérletekért járhat kártérítés.

A Telex cikke szerint a március 1-jével bekövetkezett tarifaváltozás miatt sok utasnak érvénytelenné vált korábban megvett éves bérlete, ami akár 90000 forint veszteséget is jelenthet egyeseknél.

A BKK a lap kérdésére elismerte a problémát és kibővíti a korábban bejelentett 3000 forintos kompenzációt. Az érintettek, akik 2024. március 1-jén érvényes éves vagy szemeszterbérlettel rendelkeznek, és az agglomeráció és Budapest között utaznak, havonta 8500 forint értékű BKK-utalványt kapnak.

A kompenzáció éves bérlettel rendelkező felnőttek és tanulók esetében eltérő összegű, a bérlet lejártáig hátralévő időnek megfelelően. Az utalványokat a BKK Ügyfélközpontjaiban lehet átvenni március 1-től március 31-ig és egy évig bármilyen BKK-termék, Pest vármegye- vagy országbérlet vásárlására felhasználhatók.

A változások részletei és a jogosultság igazolásának módja elérhetők a bkk.hu/budapestberlet oldalon. A BKK hangsúlyozza, hogy a kompenzációt saját elhatározásból, a közösségi közlekedés támogatása érdekében nyújtja. Az új kedvezmények és bérletek rendszere március 1-jétől érvényes a Magyarországi (Budapesten kívüli) tömegközlekedésben.

A Híradó korábbi riportja az új tarifarendszer bevezetésének hátteréről:


Nyitókép (illusztráció): MTI/Szigetváry Zsolt

#Belföld#bkk#bérlet#kártérítés

Címlapról ajánljuk