Belföld

Pszichológiai vizsgálatot rendel el a kormány a gyermekotthonok vezetőinél

rtl.hurtl.hu

2024. február 29. 20:41

Rétvári Bence szerint a szexuális devianciákat is vizsgálni fogják.

Pszichológiai alkalmassági vizsgálatot rendelnek el a gyermekotthonok vezetőinél – jelentette be a Facebookon Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára.

A politikus bejegyzése szerint a szerdai kormányülésen döntöttek úgy, hogy a gyermekvédelmi intézményvezetők és helyetteseik kinevezését és foglalkoztatását szigorú pszichológiai alkalmassági vizsgálathoz kötik, aminek keretében szexuális devianciákat és függőségeket is vizsgálnak. Rétvári azt írta, hogy az erről szóló kormányrendelet hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben és azonnal hatályba is lép.

A pszichológiai alkalmassági vizsgálat a belügyminiszter, Pintér Sándor által jóváhagyott szakmai protokoll alapján történik majd, és kétévente ellenőrzik minden intézményvezető és helyettes esetében

– közölte, hozzátéve, hogy vizsgálják majd az általános pszichés állapotot, az érzelmi-indulati kontrollt, a pszichés terhelhetőséget, a stresszel való megküzdési képességet, a felelősségtudatot, a kóros függőségeket és az öngyilkosságra való hajlamot is.

Rétvári azt állítja, hogy a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját úgy nevezte ki a fővárosi önkormányzat, hogy „tudhatták róla, hogy homoszexuális és szexuálisan aberrált”.

Lázár János is arról beszélt csütörtökön, hogy „vitát kell lefolytatni arról, hogy homoszexuális ember vezethet-e gyermekvédelmi intézményt”, amire a Momentum elnöke úgy reagált: „ha az igazgató kislányokat molesztált volna, azt rendben lévőnek találná?” Donáth Anna gyomorforgató és gyáva húzásnak nevezte, hogy a kormánypárti politikusok a pedofíliát megpróbálják összemosni a homoszexualitással.

Hétfőn Orbán Viktor a parlamentben azt állította, hogy az ellenzék hagyta a helyén húsz évig a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját, 2010 után pedig a Fidesz-kormány indított vizsgálatot és záratta börtönbe. Válaszul a DK közölte, hogy 2016-ban éppen Orbán Viktor előterjesztésére kapott állami kitüntetést az igazgató.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

#Belföld#rétvári bence#gyermekotthon#pedofília#belügyminisztérium#pintér sándor

Címlapról ajánljuk