Belföld

Varga Judit volt minisztériuma nem adja ki K. Endre kegyelmi ügyének iratait

rtl.hurtl.hu

2024. február 25. 17:23

Az LMP szerint az igazi kérdés az, hogy miért kapott kegyelmet K. Endre, az erre vonatkozó iratokat pedig perrel szereznék meg a minisztériumtól.

Közérdekű adatigénylésben kérte ki az LMP az Igazságügyi Minisztériumtól – amelyet korábban Varga Judit vezetett – K. Endre kegyelmi ügyének felterjesztési dokumentumát, a kegyelmi döntéshez szükséges előkészületi iratokat és a további kapcsolódó dokumentációt, írja a HVG a párt közleménye alapján. Nem kapták meg, ezért perelnek.

Ungár Péter pártja szerint a valódi kérdés továbbra is az, hogy milyen indokkal kapott kegyelmet K. Endre. „Novák Katalin és Varga Judit lemondása csak egy tüneti kezelés volt, magyarázatot és bocsánatkérést továbbra sem adott senki” – vélik.

Közben négy másik ellenzéki párt közösen tüntet a Kossuth téren a közvetlen államfőválasztásért, és a „fideszes pedofilmaffia” ellen. Közben a Fidesz is tervezi, hogy szigorít a gyermekvédelminek tervezett törvényen, méghozzá húsz külön pontján. Kocsis Máté arról beszélt a Fidesz kihelyezett frakcióülésén: nem fogják tudni a parlamentben kivizsgálni a bicskei pedofil igazgatót fedező igazgatóhelyettes kegyelmi ügyét, mert azt nem kellett indokolnia a köztársasági elnöknek. Ahogy azt sem vizsgálják, milyen egyéb kegyelmi döntéseket hozott Novák Katalin.


Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

#Belföld#varga judit#minisztérium#k. endre#kegyelem#kiadás#lmp#irat#per

Címlapról ajánljuk