Belföld

Belügyminisztérium: a magániskolákban is jár a 32,2 százalékos tanárbéremelés

rtl.hurtl.hu

2024. február 19. 13:44

A magán és egyházi iskolákban, óvodákban is jár a 32,2 százalékkal megemelt bér a tanároknak és óvónőknek, közölte Rétvári Bence. 

A magán és egyházi iskolákban, óvodákban is ugyanúgy jár a 32,2 százalékkal megemelt bér a tanároknak és óvónőknek, mint az állami intézményekben – közölte hétfőn Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára.

A 340 milliárd forintos tanárbéremelési alap nemcsak az állami intézmények alkalmazottainak a béremelését tartalmazza, de az önkormányzati, egyházi és magán fenntartóknál dolgozókét is. Ugyanaz az emelés jár tehát egy alapítványi iskolában tanító tanárnak, mint a tankerületiben – áll a közleményben.

Az állam 32,2 százalékkal megnövelt bértömeget utalt át a normatív közfinanszírozásban részesülő valamennyi nem állami fenntartóknak február legelején, melynek felosztását és kiutalását már a fenntartók és a magánintézmények végzik

– mondta Rétvári, hozzátéve, hogy a kiutalt alapot teljes mértékben béremelésre kell fordítani.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a tanárbéremelési alapban „egyelőre csak magyar költségvetési forrás van”, EU-s forrás még nem érkezett, írja az MTI. Az állami fenntartású iskolákban a tanárok átlagbére 652 530 forintra, az igazgatói illetmény pedig átlagosan 1 018 403 forintra emelkedett – tette hozzá.

Hiába vártak béremelést, nem emelkedett a közoktatásban és a szakképzésben dolgozó óraadó tanárok fizetése. A témában az RTL Híradója is készített riportot:


Nyitókép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Fotó: Purger Tamás / MTI

#Belföld#belügyminisztérium#rétvári bence#pedagógusbér#tanárbéremelés#magániskola#alapítványi iskola#egyházi iskola#tanárok#óvónő

Címlapról ajánljuk