Belföld

Tízből kilenc utas elégedett a BKK-val, derült ki a BKK felméréséből

rtl.hurtl.hu

2024. február 18. 13:41

Az ár-érték aránnyal pedig a válaszadók 80 százaléka elégedett a BKK felmérése szerint.

Az utasok közül tízből kilenc elégedett a budapesti közösségi közlekedéssel, derült ki a BKK felméréséből, amelynek eredményét Karácsony Gergely főpolgármester vasárnap osztotta meg a Facebookon. A BKK honlapján azt írják:

A Budapesti Közlekedési Központ legfrissebb reprezentatív felméréséből kiderült, hogy a válaszadók 80 százaléka jó ár-érték arányúnak tartja a szolgáltatást, és elégedett a fővárosi fejlesztésekkel is: a megújult M3 metróval, az új autóbuszokkal, trolibuszokkal, valamint a Lánchíd felújításával.

Az ezer fős, reprezentatív kutatásban a Budapesten vagy az agglomerációban élők és rendszeresen közösségi közlekedést használók osztották meg a szolgáltatással kapcsolatos tapasztalataikat. A rendszeresen közösségi közlekedést használók körében tízből kilenc utas elégedett a BKK szolgáltatásaival, az eredmény ráadásul 4 százalékponttal nőtt az egy évvel ezelőtti felmérésben mértekhez képest. A válaszadók 40 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a közösségi közlekedés színvonala az utóbbi időben javult, és csupán 13 százalék gondolja az ellenkezőjét.

A megkérdezettek 93 százaléka elégedett a közlekedés elérhetőségével, 92 százalék elégedett a BKK munkatársaival, az utastájékoztatással pedig 91 százalék. A közlekedők számára különösen fontos szempont a szolgáltatás gyorsasága, ezzel a megkérdezettek 90 százaléka elégedett. A biztonságot is ekkora arányban tartják megfelelőnek.

Az utazók a metrókat szeretik a legjobban, ezt követik a villamosok, trolik, és az autóbuszok, továbbá a buszok és a villamosok esetében tartják a legjobbnak a hálózat lefedettségét. A válaszadók több mint háromnegyede elégedett a megújult M3 metróval, az új autóbuszokkal, trolibuszokkal, valamint a Lánchíd felújításával. A megkérdezettek úgy vélik, az új buszok bevezetése egyértelműen hozzájárul a közlekedés komfortszintjének növekedéséhez.

A felmérésben nincs szó a BKK két nemrég történt, fontos változásáróll, a járatritkításról, valamint az elsőajtós felszállás bevezetéséről több járaton.


Nyitókép: Róka Dániel / MTVA

#Belföld#bkk#budapest#tömegközlekedés#felmérés#elégedettség#karácsony gergely

Címlapról ajánljuk