Belföld

Karácsony: a fővárosi fideszes városvezetés már 2011-ben tudta, mi folyik a bicskei gyermekotthonban, de nem tettek semmit

rtl.hurtl.hu

2024. február 16. 9:46

Már 5 évvel a feljelentések előtt tudta a fideszes városvezetés – állítja Karácsony Gergely.

„Már 2011-ben, 5 évvel a feljelentések előtt tudta a fővárosi fideszes városvezetés, hogy mi folyik a bicskei gyermekotthonban, mégsem tettek semmit” – írja friss posztjában Karácsony Gergely.


Mint arról beszámoltunk, Karácsony szerdán közölte, hogy azonnali belső vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, hogy „a fideszes városvezetés idején ki, miért, és milyen információk birtokában döntött a 2013-ig fővárosi fenntartásban működtetett bicskei gyermekotthon pedofil bűncselekményekért később elítélt vezetőjének fővárosi kitüntetéséről”.

Ahogy megírtuk, a Főpolgármesteri Hivatal elismerte, hogy Karácsony Gergely is megszavazta 2015-ben a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának fővárosi kitüntetését, ám szerintük az előző fideszes városvezetés a Fővárosi Közgyűlés elől is elhallgatta azt, hogy már 2011-ben kaptak panaszt az akkor fővárosi fenntartásban működő gyermekotthonból.

Az ügyben indított vizsgálatról a főpolgármester azt írja:

Az eddig előkerült dokumentumok alapján a főváros fideszes vezetői igenis megmenthették volna a gyerekeket. Legalábbis 5 teljes évvel megrövidíthették volna a gyerekek szenvedését. Mert a 2016-os feljelentések előtt 5 évvel, 2011-ben a bicskei gyermekotthon két bátor dolgozója eljött a Városházára és részletesen beszámoltak arról, mit élnek át a gyerekek.

Karácsony azt írja: „még öt évig folytatódhattak a gyerekek ellen elkövetett bűnök azért, mert valaki, vagy valakik nem tették a dolgukat és a kötelességüket. És ezek után még kitüntetésre is felterjesztik, a közgyűlés elől is elhallgatva mindazt, amit korábban nekik elmeséltek. Ha van valami, ami nem maradhat következmények nélkül, ez biztosan az.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#karácsony gergely#tarlós istván#bicskei gyermekotthon#kitüntetés#k. endre#pedofil botrány#lemondás#kegyelem

Címlapról ajánljuk