Belföld

„Felkészül: Rogán, Orbán” – így reagálnak a politikusok Balog Zoltán lemondására

rtl.hurtl.hu

2024. február 16. 17:08

Balog Zoltán távozik a református egyház vezető pozíciójából. Az ellenzék már Rogán Antal és Orbán Viktor lemondását követeli.

Lemondott Balog Zoltán a magyar református egyház vezetéséről, számolt be az rtl.hu. Másik cikkünkben hat legemlékezetesebb botrányát is összefoglaltuk, valamint egy különösen rosszul öregedő interjút is találtunk a volt politikusról, volt egyházi vezetőről. Most pedig a lemondásra adott reakciókat szedjük össze.

Szabó Tímea ellenzéki politikus azt írta a Facebookon: „a történetnek itt még nincs vége! Ki lesz a következő?” Pártja, a Párbeszéd-Zöldek pedig azt közölte: „Egy, kettő, három… Nem, ez nem Molnár Ferenc vígjátéka, hanem maga a valóság: az Orbán-rendszer bukásszámlálója. De Novák, Varga, Balog kilépése még csak a kezdet. Lassan felkészül: Rogán, Orbán”.

A Jobbik is hasonlóan gondolkodott. Ők azt írták: „Üdvözöljük Balog Zoltán lemondását, felkészül: Orbán Viktor!” A párt volt elnöke, Jakab Péter azt írta: „Jöhet a többi pedofilvédő, Orbánnal az élen!”

A Momentum volt elnöke, Gelencsér Ferenc azt írta: „Lemondott Balog Zoltán a zsinati elnöki tisztjéről. Jöhet a püspöki pozíciója! Távozzon a közéletből!”

Nyitókép: MTI / Hegedüs Róbert

#Belföld#balog zoltán#lemondás#párt#ellenzék#reakció#rogán antal#orbán viktor#novák katalin#kegyelmi botrány

Címlapról ajánljuk