Videó

„Próbálja meg elképzelni, jó?” – rosszul öregedő interjú került elő Balog Zoltánnal

rtl.hurtl.hu

2024. február 16. 12:50

2016-ban a pedofilbotrányt riportjával feltáró Moskovics Judit kérdezte Balog Zoltán akkori emberierőforrás-minisztert arról, vajon hogyan védik meg a gyerekeket a befolyásolástól, ha az akkor már felfüggesztett igazgató még mindig köztük lakik a bicskei gyermekotthonban. Balog a végén azt mondta, próbálja meg elképzelni. Az, hogy a bicskei gyermekotthonban történt bántalmazások egyáltalán nyilvánosságra kerültek, annak köszönhető, hogy a kormány a gyermekvédelmi rendszert szigorította – hangzott még el a villáminterjúban. Ekkor már két hete nyomozott a rendőrség, és gyermekvédelmi belső vizsgálat zajlott.

Balog Zoltántól a 2016-os beszélgetésben azt próbáltuk megtudni, hogyan biztosítható a vizsgálat függetlensége, ha közben az igazgató ott lakik, és mit tesznek annak érdekében, hogy a tanúkat ne befolyásolják. A volt miniszter azt mondta, úgy lenne tisztességes, ha az exigazgató máshol lakna, de nem tudják onnan eltávolítani, mert az ingatlan nem az ő tulajdonukban van. Szerinte a tanúk védelme biztosított volt. A kínos pillanatokat nem nélkülöző beszélgetés a fenti videóban megtekinthető.

Előzmények és utóélet

A bicskei otthon volt igazgatója 2016-ban kitüntetést kapott Balog Zoltán javaslatára, a magyar bronz érdemkereszt polgári tagozatát. Nem sokkal azelőtt, hogy az RTL Házon Kívül című műsora nyilvánosságra hozta, mi történt a bicskei otthonban.

Balog Zoltán, aki ma már elvileg nem politizál, nemrég elismerte, hogy a kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalin tanácsadójaként támogatta, hogy kegyelmet kapjon a bicskei gyermekotthon pedofíliát eltussoló volt igazgatóhelyettese, ennek ellenére nem mond le, és marad a református egyház élén. Az áldozatoktól nem, de közösségétől, a reformátusoktól bocsánatot kért.

Az egyházat azonban megosztja, hogy a püspöknek le kell-e mondania a zsinati elnökségéről. Balog sorsáról péntek délutáni rendkívüli ülésükön dönthet a Magyarországi Református Egyház zsinata. A testület kérheti Balogot lemondásra, de nem mozdíthatja el. 

„Endre bácsi megkereste őket, és van, akit fenyegetett is” – ilyen ember volt a pedofil igazgatót kényszerítéssel segítő K. Endre bicskei igazgatóhelyettes, akit, miután Novák Katalin lemondott köztársasági elnöktől kegyelmet kapott, most „ráeresztettek a társadalomra”:

 

 

#Videó#Belföld#bicskei gyermekotthon#balog zoltán#pedofil#igazgató#rendőrség#vizsgálat#moskovics judit

Címlapról ajánljuk