Belföld

K. Endre a keresztényi irgalmat és a gyermekvédelmet kéri számon új posztjában

rtl.hurtl.hu

2024. február 15. 17:41

K. Endre arról írt, hogy hazugságokat terjesztenek róla és azon gondolkodik, hogy visszaköltözik Erdélybe.

„Jó látni azt, hogy egyre többen rájönnek a kegyelmi ügyem miatti hisztéria valós hátterére. És nem dőlnek be a keresztény irgalom fogalmát és a kegyelem intézményét nem ismerő bosszúszomjas, istentelen gyűlölködőknek, akiknek már a két tisztességes hölgy szerintem nem indokolt lemondása sem elég, hanem ócska, álságos lejárató propagandával most már mindenkit besároznának, aki nem az ő szekerüket tolja, és azokat szolgálják, akiknek a pedofília elleni és szexuális torzítás elleni gyermekvédelem soha nem volt fontos, sőt ahol lehetett azt akadályozták”.

Minderről a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon volt igazgatóhelyettese, K. Endre írt a Facebookon, aki másodrendű vádlottként 3 év 4 hónapot kapott bűnsegédség miatt, mert tudomása volt arról, hogy a gyermekotthon igazgatója több gyereket is molesztált, és amikor ez kiderült, próbálta őket rávenni, hogy vonják vissza feljelentéseiket.

A Házon Kívül beszélt az egyik áldozattal és két volt nevelővel, akiknek fontos szerepe volt az igazgató és társai lebuktatásában. Ők mesélték el, milyen ember is volt és mit is tett valójában a szabadon engedett K. Endre:


K. Endre erről azt írta most, „vaskos hazugságokat hangoztatva továbbra is igaztalanul bemocskolni igyekeznek engem és rajtam keresztül azokat, akik részleges kegyelmet adtak nekem 21 másik elítélttel együtt a Ferenc pápa tavalyi látogatása alkalmával adott csoportos kegyelem keretében”.

Azt is hozzátette, „nagyon sajnálom a kegyelmi döntés miatt a köztársasági elnök asszonynak és a volt igazságügyi miniszter asszonynak is le kellett mondania az inkvizíciós és igaztalan médiahisztéria hatására, továbbá az engem ismét besározó médiakampány hatására elgondolkodom azon, hogy visszaköltözöm Erdélybe, ahol felmenőim is hozzám hasonló, köztiszteletben álló pedagógusok voltak és ahol idős édesanyám él. Felháborítónak tartom, hogy a csahos média már szülőfalumban is rossz híremet kelti és megpróbálja megosztani a helyi közösséget, akik ezt úgysem fogják hagyni”.

K. Endrének ez már a második posztja. Az elsőben tagadta, hogy pedofil bűncselekmények elkövetésében segédkezett, koncepciós eljárásnak nevezte az ellen folyó pert és azt állította, hogy nem ő, hanem a felesége írta meg a kegyelmi kérvényt.

Nyitókép: Plüssfigurák a Momentum Mozgalom által szervezett tüntetés után a Sándor-palota előtt 2024. február 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#k. endre#kegyelmi botrány#bicskei gyermekotthon#pedofília#igazgatóhelyettes#novák katalin#varga judit#lemondás

Címlapról ajánljuk