Belföld

Tényleg K. Endre írta a Facebook-posztot a pedofilbotrányáról

rtl.hurtl.hu

2024. február 11. 18:51

K. Endre felesége megerősítette, valóban férje írta azt a hosszú Facebook-posztot, amelyben tagadja bűnösségét. 

Mégis a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese írta azt a posztot, amelyben magyarázatot kívánt adni a körülötte kialakult botránnyal kapcsolatban – erősítette meg a Blikknek K. Endre felesége.

Mint arról beszámoltunk, a napokban futótűzként kezdett terjedni egy titokzatos Facebook-bejegyzés, amely még Novák Katalin lemondása előtt jelent meg. Az írást közlő oldal neve az, hogy „A bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese voltam”, a posztot pedig K. Endének tulajdonították, noha mostanáig nem lehetett tudni, hogy valóban ő írta azt.


A „Hallgattassék meg a másik fél is!” kezdetű hosszú írásban a szerző tagadta, hogy pedofil bűncselekmények elkövetésében segédkezett, koncepciós eljárásnak nevezte az ellen folyó pert és azt állította, hogy nem ő, hanem a felesége írta meg a kegyelmi kérvényt. Az írást több Fidesz- és kormányközeli oldal is átvette, azonban a lapok Novák Katalin lemondása után törölték a cikkeket. 

A Blikk az ügy kapcsán vasárnap elérte K. Endre feleségét. Bár elsőre úgy tűnhetett, hogy tagadja, hogy bármilyen közük volna a bejegyzéshez, pár órája a lappal azt közölte:

félreértés történt, valóban férje fogalmazta meg a Facebookon közzétett szöveget, és tőle származik a 12 oldalas levél, amelyben az ő szemszögéből írják le az eseményeket. K. Endre felesége azonban a lap további kérdéseire nem kívánt válaszolni.

A Házon Kívül beszélt az egyik áldozattal és két volt nevelővel, akiknek fontos szerepe volt az igazgató és társai lebuktatásában. Ők mesélték el, milyen ember is volt és mit is tett valójában a szabadon engedett K. Endre:


Nyitókép: A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök nyilatkozatot tesz a Sándor-palotában 2024. február 10-én. Novák Katalin lemondott az államfői tisztségről. – Fotó: MTI / Sándor-palota

 

#Belföld#k. endre#feleség#novák katalin#varga judit#lemondás#bicskei gyermekotthon#facebook#poszt#bejegyzés

Címlapról ajánljuk