Belföld

Interjút adott K. Endre: Magam is mélységesen elítélem a pedofíliát

rtl.hurtl.hu

2024. február 13. 6:29

Rövid interjút adott a Blikknek K. Endre. Az elnöki kegyelmet kapott pedofilsegítő szerint „meghurcolás áldozata” lett.

„Ártatlan vagyok, egy meghurcolás áldozata” – jelentette ki a Blikknek az elnöki kegyelemet kapott K. Endre.  A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon volt igazgatóhelyettesé másodrendű vádlottként 3 év 4 hónapot kapott bűnsegédség miatt, mert tudomása volt arról, hogy a gyermekotthon igazgatója több gyereket is molesztált, és amikor ez kiderült, próbálta őket rávenni, hogy vonják vissza feljelentéseiket.

K. Endre korábban egy hosszú Facebook-posztban védte saját igazát, február hatodikán pedig a 444.hu-nak elmondta, hogy nem ő kért kegyelmet. Közben a Direkt36 arról írt, hogy több kormányzati, illetve az államfői hivatalhoz közeli forrás szerint Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház vezetője érhette el Novák Katalinnál, hogy kegyelmet kapjon.

K. Endre a Blikknek elmondta, hogy nagyon sajnálja, hogy a köztársasági elnöknek és a volt igazságügyi miniszter asszonynak is le kellett mondania a neki adott kegyelem miatt.

Az elnöki kegyelmet kapott pedofilsegítő a Blikkel közölte, hogy „magam is mélységesen elítélem a pedofíliát, sajnálom, ami történt, tanárként és tisztességes emberként is együttérzek az áldozatokkal.”  

A Házon Kívül beszélt az egyik áldozattal és két volt nevelővel, akiknek fontos szerepe volt az igazgató és társai lebuktatásában. Ők mesélték el, milyen ember is volt és mit is tett valójában a szabadon engedett K. Endre:

Nyitókép:Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke megáldja Novák Katalin köztársasági elnököt ünnepélyes beiktatásán a Kálvin téri református templomban tartott ökumenikus istentiszteleten 2022. május 14-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

 

#Belföld#k. endre#pedofil#pedofil-ügy#elnöki kegyelem#novák katalin

Címlapról ajánljuk