Belföld

Megszólalt K. Endre, akinek pedofilügyben adott kegyelmet Novák Katalin: Nem ő írta a kegyelmi kérelmet

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. február 6. 14:15

A 444.hu riportere megpróbált beszélni a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon volt igazgatóhelyettesével, akit tavaly áprilisban részesített elnöki kegyelemben Novák Katalin. K. Endre elzárkózott a nyilatkozástól, de pár érdekes részletet így is elárult a botrányos ügyről.

A 444.hu riportere kedden felkereste a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon volt igazgatóhelyettesét, hogy kérdéseket tegyen fel neki. K. Endrét tavaly tavasszal, a pápalátogatás apropójából elnöki kegyelemben részesítette Novák Katalin. K. Endre másodrendű vádlottként 3 év 4 hónapot kapott bűnsegédség miatt, mert tudomása volt arról, hogy a gyermekotthon igazgatója több gyereket is molesztált, és amikor ez kiderült, próbálta őket rávenni, hogy vonják vissza feljelentéseiket. A botrányról, amely a 444 korábbi cikke nyomán robbant ki, az rtl.hu és az RTL Híradója is részletesen beszámolt.


K. Endre nem engedte be a 444 riporterét, az ajtóban váltottak pár szót, amiről a 444 közzétette a hangfelvételt, valamint a kamera elhomályosított felvételét.

K. Endre alapvetően elzárkózott a nyilatkozástól, de pár dolgot így is elárult a kegylemi ügyéről.

  • Nem ő írta a kegyelemi kérelmet.
  • Korainak tartja a nyilatkozást, később, majd a megfelelő időben lehet, hogy beszélni fog. Hogy mikor, azt "az idő és a jóisten eldönti majd".
  • Nem tudja, hogy mit mondana, ha esetleg beszélne azokkal a fiúkkal, akik az igazgató pedofil bűncselekményeinek áldozatai voltak.


Novák Katalin kedden az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy 

minden kegyelmi döntés a természetétől fogva megosztó és felvet kérdéseket, amelyek adott esetben megválaszolatlanok maradnak.

A bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese évtizeden át tudott az intézményben zajló bántalmazásokról, a sértettek már 2011-ben is megpróbálták jelezni a gyámhatóságnak és a rendőrségnek, hogy mi történik – mondta Gál András, aki a bántalmazott fiatalokat képviselte a gyermekotthon korábbi igazgatójának perében. Az ügyvéd a Reggeliben arra is kitért, a pedofilügy áldozatai maguk fejtenék ki véleményüket arról, hogy az igazgatót fedező bűntárs elnöki kegyelmet kapott: 


Nyitókép: Google Street View

#Belföld#bicskei gyermekotthon#elnöki kegyelem#novák katalin#k. endre

Címlapról ajánljuk