Belföld

Már nem támogatja Juhász Pétert a Kétfarkú Kutya Párt

rtl.hurtl.hu

2024. február 5. 14:41

Azután döntöttek így, hogy a Momentum beállt a V. kerületi polgármesteri tisztségért induló politikus mögé.

Nem támogatja tovább a V. kerületi polgármesteri tisztségért induló Juhász Pétert a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) – tudta meg a hvg.hu.

Az MKKP hétvégi küldöttgyűlésén nagy többséggel döntöttek a támogatás hatályon kívül helyezéséről, és arról is, hogy Juhász Péter nem kapja meg a párt politikai támogatását V. kerületi kampányához.

A párt még decemberben jelentette be, hogy Juhász Péter a párt polgármesterjelöltjeként indul a Belvárosban. Akkor azt közölték, hogy Juhász kereste meg őket, ők pedig szívesen támogatják, mert „nem láttak más ellenzéki képviselőt az elmúlt évtizedben, aki ennyit próbált volna tenni a helyi korrupció ellen, és ilyen mélységben ismerné a kerület problémáit”.

A mostani döntésnek ahhoz lehet köze, hogy négy nappal ezelőtt a Momentum visszaléptette saját jelöltjét, Kerpel-Fronius Gábort, és beállt Juhász mögé.

Mint arról korábban írtunk, a ZRI Závecz Research felmérése szerint a V. kerületben akár győzelemre is lehet esélye az ellenzéknek, ha meg tudnak állapodni egy közös jelöltben, a Civil Választási Bizottság pedig az előválasztás lehetséges időpontját is kinézte, de még korántsem biztos, hogy a szavazók dönthetnek a közös jelöltekről.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#magyar kétfarkú kutya párt#juhász péter#önkormányzati választás#momentum#előválasztás#v. kerület#belváros

Címlapról ajánljuk