Belföld

Kerpel-Fronius Gábor visszalép Juhász Péter javára az 5. kerületben

rtl.hurtl.hu

2024. február 1. 11:19

A Momentum jelentette be a Facebookon, hogy Kerpel-Fronius Gábor visszalép a budapesti 5. kerületi polgármesterjelöltségtől és a jövőben Juhász Pétert támogatja. 

A Kétfarkú Kutyapárt még december végén jelentette be, hogy hogy Budapest 5. kerületében Juhász Pétert indítják polgármesterjelöltként a jövő évi önkormányzati választáson. Az ötlettel egyéként maga Juhász állt elő, a párt tájékoztatása szerint azért mentek bele a dologba, mert „nem láttak más ellenzéki képviselőt az elmúlt évtizedben, aki ennyit próbált volna tenni a helyi korrupció ellen és ilyen mélységben ismerné a kerület problémáit”.


A Momentum csütörtökön a Facebookon azt közölte, hogy Kerpel-Fronius Gábor az 5. kerületben Juhász Péter javára fog visszalépni az önkormányzati választásokon.

Donáth Anna a párt elnöke a Facebookon megköszönte Kerpel-Fronius munkáját és elmondta, hogy a politikus továbbra is a pártban fog dolgozni. Donáth továbbá közölte, hogy nemcsak Juhászt fogják támogatni, hanem minden ellenzékit, aki partner lehet együttműködési rendszer felépítésében.

Kerpel-Fronius és Donáth Anna is kiemelte, hogy Juhász Péter az 5. kerületi korrupciós visszaélések felderítése okán tökéletes jelölt lehet polgármesternek. A Kétfarkú Kutyapárt jelöltje megköszönte a Momentum bizalmát és azt, hogy felül tudtak kerekedni a pártérdekeken.


Kerpel-Fronius visszalépése nem akkora meglepetés, tekintve, hogy az rtl.hu-hoz eljutott felmérés szerint jelenleg az utolsó helyen áll a támogatottsági rangsorban a kerületben. 

 A Závecz Research november 3. és 7. között készített felmérés alapján a Belvárosban a volt hatpárti összefogás választóinak 53 százaléka szerint Kovács Alex Gábor, az ellenzék helyi frakcióvezetője több szavazatot gyűjthet be, mint Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum jelenlegi főpolgármester-helyettese (13 százalék).

A volt szocialista, ma már független Kovácsot a fideszes és a párt nélküli szavazók is esélyesebbnek tartják a győzelemre, mint a Momentum polgármesterjelöltjét. Összességében a megkérdezettek 43 százaléka vélte úgy, hogy Kovács Alex Gábor több voksot gyűjthet be, mint Kerpel-Fronius Gábor (19 százalék).

Nyitókép: Bruzák Noémi / MTI

#Belföld#kerpel-fronius gábor#momentum#kétfarkú kutyapárt#juhász péter

Címlapról ajánljuk