Belföld

A kutyapárt jelöltjeként indul Juhász Péter az V. kerületben

rtl.hurtl.hu

2023. december 20. 17:01

A párt szerint Juhász Péter sokat tett a korrupció ellen, a többi jelöltet pedig nem tartják alkalmasnak. A helyi ellenzéki frakció vezetője, Kovács Alex Gábor azt javasolta, hogy legyen előválasztás januárban. 

Budapest V. kerületében Juhász Péter indul a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) polgármesterjelöltként a jövő évi önkormányzati választásokon – közölte a párt szerdán a Facebook-oldalán.

Az MKKP tájékoztatása szerint a pártot Juhász Péter kereste meg az ötlettel, a vezetés pedig azért támogatja őt, mert nem láttak „más ellenzéki képviselőt az elmúlt évtizedben, aki ennyit próbált volna tenni a helyi korrupció ellen és ilyen mélységben ismerné a kerület problémáit”.

A kutyapárt szerint „»az ellenzéki« képviselők »észre sem vették«, mi történik a Belvárosban az ingatlanokkal, mielőtt Juhász Péter 2014-ben képviselő lett ott. A módszer pedig nem túl bonyolult, először bérbe adják a megfelelő személyeknek a lakásokat, üzlethelyiségeket, majd azok bérlőként pár hónappal később már hatalmas kedvezménnyel vásárolhatják meg azokat. De miért is vették volna észre, amikor az MSZP-s képviselők is nevetséges kedvezményekkel vehették meg a saját lakásaikat?”

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt azt írta: „a korábban MSZP-s Kovács Alex Gábor nem csak megszavazta a kerület ingatlanvagyonának kijátszását lehetővé tevő helyi rendeletet, de ő maga is haszonélvezője volt. 26 évesen, helyi önkormányzati képviselőként jutott hozzá egy Falk Miksa utcai 82 négyzetméteres önkormányzati lakáshoz 50 százalékos kedvezménnyel”.

Hozzátették: A másik jelölt pedig kompromisszumkereső Kerpel-Fronius Gábor, akit a Momentum ide ejtett le. (…) De Kerpel-Fronius-szal van egy nagyobb probléma is, nevezetesen, hogy az ember három mondatot nem tud mondani arról, hogy ő végülis mit is csinált az elmúlt négy és fél évben Budapesten főpolgármester-helyettesként.

Kovács Alex Gábor a Facebookon reagált a bejelentésre, posztjában pedig azt közölte, hogy ha két polgármester-jelölt lesz az V. kerületben, akkor az előző választási eredmények alapján a Fidesz lesz az esélyes. 2022-ben az országgyűlési voksoláson az ellenzéki összefogásban résztvevő pártok 5002 szavazatot kaptak, míg a Fidesz 5078 szavazatot. Az MKKP ugyanekkor 621 voksot gyűjtött be, azaz velük együtt a kormánykritikus erők nyertek volna – állította Kovács Alex Gábor, aki emiatt azt javasolta, legyen előválasztás januárban. 

„Kedves kétfarkú kutyák, mi is kedveljük a humorotokat – és az is tény, hogy gyorsabban és olcsóbban tudtok egy buszvárót megszépíteni, mint mondjuk a jelenlegi belvárosi fideszes vezetés. De az annyira nem lesz vicces, ha a Fidesz a ti indulásotok miatt marad hatalmon az V. kerületben” – írta. Kovács Alex Gábor szerint az MKKP döntésénél az is szerepet játszott, hogy az új választási szabályok alapján három polgármesterjelölt kell a budapesti lista állításához. „Ám ha az V. kerületben indítotok saját polgármesterjelöltet, azzal itt veszélybe sodorjátok a Fidesz leváltásának esélyét. Nézzétek meg a 2022-es adatokat!” – jegyezte meg.

Nyitókép: Bruzák Noémi/MTI

#Belföld#magyar kétfarkú kutya párt#juhász péter#kovács alex gábor#előválasztás#belváros#v. kerület

Címlapról ajánljuk