Belföld

Bencsik András fideszes megmondóember megvédte Bayer Zsolt fideszes megmondóembert Ungváry Krisztián történésszel szemben

rtl.hurtl.hu

2024. február 5. 8:00

A Demokrata főszerkesztője alvilági módszert emleget. 

Vasárnap este Bencsik András a Hír TV Sajtóklub című műsorában osztotta meg gondolatait a Bayer Zsolt és a Bayer Zsolt nagyapja körüli botrányról.

„Közeledik egy újabb sorsdöntő esemény, az európai parlamenti és az önkormányzati választás. Ebben az eseményben a médiának kiemelt jelentősége van, és a jobboldali média egyik leghatásosabb szereplője Bayer Zsolt. Tehát az ő személyét kellett lejáratni, megrontani, bepiszkítani a hitelességét” – idézi a Demokrata főszerkesztőjét a Népszava.

Mint arról beszámoltunk, Ungváry Krisztián történész levéltári dokumentumok alapján tárta fel Bayer Zsolt kormánypárti megmondóember nagyapjának történetét. A fideszes publicista anyai nagyapja a II. világháború előtt aktív tagja és szervezője volt a nyilas pártnak Kiskőrösön. Gyimes Károly a holokauszt idején testüregi motozásra tanította be a kiskőrösi gettóban, a háború után pedig önként jelentkezett az ÁVH-nál és besúgónak állt – állítja Ungváry.

A történészről a fideszes megmondóemberként ismert Bencsik a műsorban azt mondta:

„Őt egyetlen egy dolog működteti (...) egyfajta agyi torzulás lehet ez nála, hogy kit lehetne tönkretenni azzal, hogy addig kutatgatok a levéltárban, amíg ha nem nála, akkor valamelyik felmenőjénél, vagy valamelyik közelálló rokonánál, vagy valamilyen ismerősén találjak valamit, amit rá lehet kenni, és ezzel őt meg lehet zavarni. Ez alvilági módszer”

Mint arról beszámoltunk, Bayer Zsolt elismerte, hogy 2016-ban egy interjúban valótlanul állította, hogy kikérte a nagyapja ügynökaktáit az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárából.

Ha úgy tetszik, tudatosan hazudtam

– mondta a fideszes publicista.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#bayer zsolt#ungváry krisztián#bencsik andrás#holokauszt#gyimes károly#besúgó

Címlapról ajánljuk