Belföld

Kubatov Lázárék szerződésbontatásáról: Megyünk a bíróságra!

rtl.hurtl.hu

2024. január 29. 19:05

Március végére lehetnek meg a fővárosban a jelöltek az önkormányzati választásra, a Mahart-Passnave szponzorációs ügyből pedig per lesz – mondta Kubatov Gábor, aki Lázár Jánosnak is odaszúrt egyet.

„A jelölési folyamat valamikor február közepén indul meg, és szerintem körülbelül március végére lesznek hivatalos jelöltek” – mondta Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke és pártigazgatója az Inforádiónak arról, mikor lesznek meg a fővárosban az önkormányzati választásra a jelöltek.

Úgy véli, a jelölteket fel lehet építeni pár hónap alatt is, „a közösségi média ebben is nagy segítséget nyújt. A legutóbbi szlovák vagy bolgár választáson jelöltek három hónap alatt kerültek miniszterelnöki pozícióba” – tette hozzá. 

A pártigazgató egyébként amerikai típusú, durva kampányra számít.

Szóba került Vitézy Dávid esetleges jelöltsége is. Kubatov szerint ő olyan ember, aki a pártok fölött áll. „Mindig egy különleges gyerek volt.” Szerinte Vitézy „kiváló közlekedési szakember, olyan ember, aki a szakmát és a várost helyezi maga elé”. Kubatov felsorolta azokat a városokat is, ahol szerinte jó eséllyel indulnak a jelöltjeik. Így Baján, Miskolcon, Pécsen és Dunaújvárosban is kifejezetten jó esélyei vannak a fideszes jelölteknek – mondta.

Nem maradhatott ki a Mahart-Passnave szponzorációs ügye sem az interjúból, ha már Kubatov Gábor az FTC elnöke. Egy hete derült ki, hogy nem támogatja az állami cég a továbbiakban a Fradit. Azóta azt is lehet tudni, hogy a döntést Lázár János építési és közlekedési miniszter hozta meg. A pártigazgató a lapnak elmondta, mennek a bíróságra a szerződés felbontása miatt. Azt fogják kérni, hogy állítsák vissza a szerződést a hároméves időtartamra, teljes összegre. Azt is hozzátette, nem tartja túl sportszerűnek az egész lépést, mert Lázárral frakciótársak több mint húsz éve.

Az üggyel az RTL Híradó is foglalkozott:


Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

#Belföld#kubatov gábor#ferencváros#mahart-passnave#lázár jános#vitézy dávid

Címlapról ajánljuk