Belföld

Lázár János állította le a szponzori támogatást, ami miatt Kubatov Gábor kifakadt

rtl.hurtl.hu

2024. január 23. 13:27

Kubatov Gábornak nagyon nem tetszett, hogy a FTC női kézilabdacsapatának szponzora felmondta a szerződést, és kikelt a cég vezetője ellen. Kiderült, nem ő döntött, hanem a céget felügyelő miniszter, Lázár János. 

Hétfőn erős szavakat használva kifakadt Facebook-oldalán Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke, amiért a Mahart Passnave Kft. felmondta a szponzori szerződését a Fradi női kézilabdacsapatával.

Kubatov az Építési és Közlekedési Minisztérium alá tartozó, többségében állami tulajdonú cég vezetője, Bényi Szabolcs ellen kelt ki, közölve, hogy „mit sem sejt a nemzeti érzésekről, sem a sport oktatásban betöltött fontos szerepéről”, és hozzátette:

torkig vagyok az ilyenfajta módszerekkel és emberekkel.

Kubatov szerint „vérlázító” a szerződés felbontása, „az eljárás és a stílus pedig primitív”.

Azonban kiderült, hogy a döntést nem Bényi hozta meg, hanem Lázár János építési és közlekedési miniszter – írta a hvg.hu. A lapnak ezt Lázár minisztériuma mondta el. Közölték:

Lázár János miniszter minden, az Építési és Közlekedési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatnál, háttérintézménynél elrendelte a szponzorációs szerződések felmondását, illetve megtiltotta új támogatási együttműködések megkötését.

A minisztérium azzal magyarázta a döntést, hogy „a közösségi közlekedést biztosító cégek forráshiányos helyzetében az ilyen típusú támogatások folyósítása nem időszerű”, hozzátéve, hogy a megmaradó pénzt bérnövelésre és a szolgáltatások minőségének javítására használják majd fel.

A minisztérium tudatta azt is, hogy Kubatov kirohanása ellenére sem fogják megváltoztatni a döntést, az „minden, a tárca által felügyelt cég összes hasonló támogatási szerződésére vonatkozik, nincs kivétel” – fogalmaztak válaszukban.

Nyitókép: Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség Hydrogen Open 2024 címmel megrendezett nemzetközi konferenciáján a MOL Campus épületében 2024. január 18-án. Fotó:  MTI/Lakatos Péter

#Belföld#lázár jános#kubatov gábor#fradi#szponzor

Címlapról ajánljuk