Belföld

Megalázta a MÁV ellenőre a látássérült nőt, vizsgálat indult

rtl.hurtl.hu

2024. január 27. 13:36

Az ellenőr veszekedni kezdett a vakvezető kutyával közlekedő nővel. A MÁV bocsánatot kért.

Az RTL Híradó a MÁV-hoz fordult, mert egy vakvezető kutyával közlekedő látássérült nő az állította: megalázó stílusban követelte tőle egy jegyellenőr a MÁV egyik járatán, hogy tegyen szájkosarat a vakvezető kutyájára. Veszekedett vele és arról beszélt, hogy a kutyája szájkosár nélkül bármikor megharaphatja őt. Az eset szerda délután történt a Pécsről Budapestre közlekedő vonaton. A látássérült nő még aznap panaszt tett. 

A MÁV az RTL Híradónak reagált a történtekre:

A vasúttársaságunk nagyon sajnálja a történteket. Utasunktól, Dórától elnézést kérünk a jegyvizsgálónk viselkedése miatt. A MÁV-START azonnali vizsgálatot indított az ügyben

– írták a Híradónak.

A MÁV azt írja, az oktatások során felhívják a munkatársaik figyelmét a kísérő kutyákkal kapcsolatos tudnivalókra, előírásokra. 

„Szabályaink szerint a kísérő kutyák szájkosár nélkül utazhatnak a vonatokon, erre a képzések során eddig is felhívtuk a jegyvizsgálóink figyelmét. A vakvezetőkutyák rendelkeznek igazolvánnyal, melyet a gazdájuk köteles magánál tartani az oltási könyvvel együtt. Ez jogosítja fel arra, hogy a kutya a közösségi közlekedés járművein szájkosár nélkül, illetve díjmentesen utazhasson” – írják.

További részletek az RTL Híradó szombat esti adásában, amelyet 18 órától élőben követhet az rtl.hu-n.

Mint arról beszámoltunk, tavaly szeptemberben izraeli turistákat támadhattak meg jegyellenőrök Budapesten a metróban. Írtunk arról is, hogy tavaly novemberben fejvesztve menekült a jogszerűen intézkedő ellenőr, miután gyerekek támadták meg a 6-os villamos vonalán:

 

Nyitókép: Jászai Csaba / MTVA / MTI

 

#Belföld#máv#vonat#látássérült#kutya#megalázás#ellenőr

Címlapról ajánljuk