Belföld

Negatív rekord: 5 év 8 hónapot késett tavaly a MÁV

rtl.hurtl.hu

2024. január 27. 13:54

Összesen hárommillió percet késtek tavaly a MÁV járatai.

Öt év nyolc hónapot, vagyis körülbelül hárommillió percet késtek a MÁV vonatai 2023-ban, ami a jelenleg használatos számítás 2017-es bevezetése óta a legrosszabb eredmény, írja a Telex.

A portál kikérte a MÁV-tól az elmúlt hat év késési adatait, de emlékeztetnek rá: a vasúttársaság 2017 óta egy olyan standardot használ, amelybe csak a 6 percnél hosszabb késéseket számítják bele.

Hozzáteszik: az elmúlt hat év adatait nézve látszik, hogy a Covid idején volt egy javulás, de azóta drámai ütemben romlik a vasúttársaság teljesítménye. Tavaly 2020-hoz képest 80, 2018-hoz képest 40 százalékkal késtek többet a MÁV vonatai. 

2017-ben még csak 3,5 évet késett a MÁV, a 2023-as késési eredmény tehát valóban drámai. A  MÁV 5 év 8 hónapos késése 176,5 évnyi teljes menetidőhöz viszonyul. A vasúttársaság azt is igyekszik leszögezni, hogy az utasok nem mindig késnek annyit, mint a vonatok, mert azt nem számítják bele ebbe a statisztikába, amikor egy baleset vagy fennakadás miatt pótlóbuszokkal szállítják őket.

Mint arról tavaly novemberben beszámoltunk, kilenc hónap alatt közel hétmillió forint kártérítést fizetett ki a MÁV az utasoknak késések miatt:

 

Nyitókép: RTL

#Belföld#máv#késés#rekord

Címlapról ajánljuk