Belföld

Lázár János hadat üzent a Continentalnak: Mindent elkövetek azért, hogy ne kapjanak kormányzati támogatást

rtl.hurtl.hu

2024. január 26. 18:26

Lázár János miniszter szerint méltatlan, ahogy a Continental a dolgozókkal viselkedik

Ahogyan korábban megírtuk, január 16-án azonnali hatállyal elbocsátotta Radics Gábort, a szegedi gumigyár munkavállalóját a helyi ContiTech. A Gumiipari Szakszervezeti Szövetség (GSZSZ) elnökét az elbocsátással egyidőben a szakszervezeti tevékenységével kapcsolatos dokumentációktól is elzárták. Radics Gábort biztonsági őrökkel vezettették ki a gyárból, és a felmondást követő munkanapon biztonsági őr kíséretében engedték csak irodájába.

Lázár János a Rádió 7-nek azt mondta: méltatlan, ahogy a Continental a dolgozókkal viselkedik. Az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetője a Délmagyar szerint azt mondta:

Példátlanul megalázó, megszégyenítő és kizsákmányoló módon foglalkoztatja a munkavállalókat a német tulajdonú cég. Kíváncsi lennék, hogy Németországban, vagy máshol ugyanígy viselkedik-e. Nyilván nem.

Lázár azt állította: támogatta a makói önkormányzatot abban, hogy fogjon össze az érdekképviselettel és segítse, védje meg a munkavállalókat. „Sokkal egyszerűbb lenne azt mondani a Continental részéről, hogy be akarják zárni a makói üzemet, ha ez a céljuk. De az, hogy folyamatosan a legsunyibb módszerekkel lépnek fel a munkavállalókkal szemben, ráadásul most, 26 év együttműködés után kirúgták Radics Gábor szakszervezeti vezetőt, ez tévút, méltatlan és rossz fényt vet a vállalatra” – mondta, majd arra is kitért, hogy a Continental folyamatosan kuncsorog a kormánynál. Lázár hangsúlyozta, 

mindent elkövet azért, hogy a cég ne kapjon kormányzati támogatást, sőt azt is fizesse vissza, amit eddig kapott.

Szerdán az RTL Híradó mutatta be, hogy vérlázítónak és primitívnek nevezte Kubatov Gábor, az FTC elnöke a Mahart vezetőjének döntését, amiért az állami hajós cég felbontotta a szponzorszerződését a Fradi női kézilabdacsapatával. Aztán kiderült, hogy a szerződést Lázár János miniszter utasítására mondta fel, azóta Kubatov Gábor hallgat:


Nyitókép: Vajda János / MTI

#Belföld#lázár jános#szeged#Continental

Címlapról ajánljuk