Belföld

Durván nekiesett a fél internet Zacher Gábornak, amikor Orbánról azt mondta, hogy kövér

rtl.hurtl.hu

2023. december 28. 18:54

Zacher Gábor szerint ha egy elhízott politikus példát mutatna és lefogyna, annak népegészségügyi haszna lenne. Amikor Orbánt lekövérezte, akkor elszabadult a népharag.

Magyarországon legalább egymillió cukorbeteg van, és a lakosság nem kis százaléka elhízott kategóriába tartozik, és pontosan látjuk, hogy az elhízás és egy csomó betegség milyen kapcsolatban áll egymással. És ezen lehetne változtatni – mondta Zacher Gábor a Telexnek.

A toxikológus szerint beszélni kellene egy influenszerrel, hogy mutasson pozitív példát, de ennél tovább is ment: egy elhízott magyar politikus is lehetne az aki jó példát mutat. 

Azt mondaná, hogy igen emberek, sajnos elhíztam, mi lenne, ha ezen változtatnánk. És akkor minden két hónapban előjönne a csávó, fölállna a mérlegre, és azt mondaná, hogy megint lement négy kiló. Gondolj bele, ha ő meg tudja csinálni, akkor én is, mert őt ismerem.

Ennek rövid távon nagyon pozitív népegészségügyi haszna lenne – mondta az orvos. Ugyanakkor ez szerinte visszafelé is működik. „Amikor azt látjuk, hogy ott vannak a jó kis csülkös pacallal, a nyolctojásos tésztával, meg a pálinka alapvető élelmiszer című mondatok hangzanak el, akkor ne várjunk csodát ettől az egész történettől.”

Beszélt arról is, mi történt, amikor Orbán Viktorról azt mondta, kövér. „Akkor gyakorlatilag rám szakadt az internet kurvaanyádozása, és a legenyhébb az volt, amikor anyámat emlegették, hogy utolsó mocskos disznó”.

Zacher egyébként éppen az RTL Portré című műsorában beszélt erről idén januárban. Úgy fogalmazott: „Egy snájdig miniszterelnök mellett ott van a nagyon kövér magyar miniszterelnökünk, ahelyett, hogy példát mutatna.”


Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

#Belföld#zacher gábor#kövérség#cukorbeteg#elhízás#orbán viktor#influenszer

Címlapról ajánljuk