KERESÉS search-close

cukorbeteg

43 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "cukorbeteg"

Nem adtak enni a beteg menekült párnak

Egész hétvégén ellátás nélkül hagytak a hatóságok egy cukorbeteg afgán házaspárt a röszkei tranzitzónában - ezt állítja a Magyar Helsinki Bizottság. A civil jogvédő szervezet ezért az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, akik arra utasították a kormányt, hogy biztosítsák a házaspár ellátását.

Kérdőív cukorbetegeknek


szerző:
2018.07.10. 18:44
Kérdőív cukorbetegeknek

A cukorbeteg hozzáállásán és életmódján is múlik, hogy mennyire lesz sikeres az inzulinos vagy gyógyszeres kezelés és hogy lesznek-e súlyos szövődmények, pl. veseelégtelenség, vakság, infarktus mondják a szakemberek.

Fókusz Plusz 2017-05-27


szerző:
2017.05.27. 18:50
Ingyen műti az orvos - zokogott a meghatottságtól

Megható pillanatok - élő műsorban zokogott percekig az a férfi, aki súlyos cukorbetegen ápolja magatehetetlen anyósát. Történetét egy hete mutattuk be az RTL Híradóban. Nem mozdul el anyósa mellől, így viszont rövid idő alatt 65 kilót hízott. Gyomorszűkítő műtét segítene rajta, de erre nincs pénze. Az RTL Reggeli című műsorában egy orvos felajánlotta, ingyen elvégzi a beavatkozást.

Sok szakember fél a cukorbeteg gyerekek ellátásától

Egyre több olyan eset van, hogy az óvodák, iskolák nem vállalják a cukorbeteg gyerekek ellátását. Éppen ezért most levélben kéri az oktatási jogok biztosa az emberi erőforrások miniszterét, hogy legyen jogszabály arra, hogy az óvodákban, iskolákban mit kell tenni a diabéteszes kicsikkel. A szakember szerint a pedagógusok megijednek a feladattól, ezért sok gyermeket hátrány ér. A minisztériumtól azt írták, nem elfogadható, ha emiatt gyerekeket zárnak ki egy intézményből.

Cukorbetegek is élhetnek teljes életet?

Valkó Eszter egy rendkívül kedves dietetikussal találkozott, akit erről a témáról faggatott. A teljes életbe természetesen beletartozik a nassolás is. A lényeg, hogy nem mindegy, mi a nassolás tárgya!

Eltévedt a nyolcvan éves vadász

Cukorbetegsége miatt rosszul lett, elveszítette társát és egy egész éjszakát az erdőben töltött egy vadász a Veszprém megyei Tés közelében. Egy kilőtt vadat keresett barátaival, szétváltak azután tűnt el a 80 éves férfi. Rendőrök, polgárőrök, kutató-mentők keresték, több mint negyvenen fésülték át az erdőt. A férfit végül a 20 km-re lévő lőtéren találták meg.

Csodás átalakulás az akarat erejével

A sokadik példa következik arra, hogy lehet az ember túlsúlyos, már majdnem cukorbeteg is, de mégis képes fogyni, sőt akár még fitnesz versenyeken is indulhat új külsejével.

Az elhízott gyerekek cukorbetegek lehetnek

Egyre több gyereknél alakul ki a kettes típusú, vagyis felnőttkori cukorbetegség, pedig húsz évvel ezelőtt még egyáltalán  nem volt ilyen a fiatalok között. Az RTL Híradónak nyilatkozó gyermekdiabetológus szerint ennek az az oka, hogy egyre több az elhízott gyerek. Mivel a tünetek sokáig lappanganak sok szülő nem is tudja, hogy gyermeke beteg.

Bátor Tábor: Élményterápiával a beteg gyerekekért

A Bátor Táborba daganatos, cukorbeteg és más krónikus betegségekkel küzdő gyerekek és szüleik kerülhetnek. Ezek a családok nem ritkán egy, vagy akár több évnyi kórházi kezelés, elszigeteltség, sok fájdalom, meg félelem után jutnak el a hatvani táborba.

Megszűnik a diabetikus jelzés

Megszűnik júliustól a diabetikus jelzés a cukorbetegeknek szánt termékeken. Attól kezdve már csak a tápanyag-összetétel szerepel a csomagolásokon és a cukrászoknál árult édességeken. Azért, hogy a változásról minél többen tudjanak, idén is meghirdeti a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. Június 15-ig az ország bármely cukrásza pályázhat cukormentes süteményével.

A Fókuszban kér segítséget egy fiatal énekesnő

Miközben Hajni nem szeretne mást, mint élményt adni az embereknek, szervei egymás után mondják fel a szolgálatot. Családtagjait, akikre számíthatna, szinte egymás után veszítette el, ideiglenes lakásából hamarosan mennie kell, és a barátok lehetőségei is elfogytak már. Reméljük, lesz, aki meghallja a szép hangja mögött egy bajbajutott, tehetséges lány segélykiáltását.

Ő csak énekelne, de szervei egymás után mondják fel a szolgálatot

Rajtunk keresztül kér segítséget egy fiatal énekesnő. Családtagjait, akikre számíthatna, szinte egymás után veszítette el, ideiglenes lakásából hamarosan mennie kell, és a barátok lehetőségei is elfogytak már. Reméljük, lesz, aki meghallja a szép hangja mögött egy bajbajutott, tehetséges lány segélykiáltását.

Kórházból tűnt el a beteg kislány

A 12 éves gyereknek a budapesti Heim Pál kórházból veszett nyoma hétfőn, azóta semmit nem tudni róla, civilek is segítenek a keresésben. A kislány kijátszotta az intézmény biztonsági rendszerét. A család aggódik, a gyerek ugyanis súlyos cukorbeteg, nagymamája szerint gyógyszerei nélkül nem sokáig maradhat életben.

Előzetes: Kórházból eltűnt kislányt keres a rendőrség

A 12 éves gyereknek a budapesti Heim Pál kórházból veszett nyoma hétfőn, azóta semmit nem tudni róla, civilek is segítenek a keresésben. A kislány kijátszotta az intézmény biztonsági rendszerét. A család aggódik, a gyerek ugyanis súlyos cukorbeteg, nagymamája szerint gyógyszerei nélkül nem sokáig maradhat életben. Az RTL Híradóban beszél a kislány nagynénje is, aki azt mondja, a gyereket pszichológushoz is vitték, hogy miért, kiderül 6-kor.

Faragó András rákapott a rendszeres sportolásra

Nemrég megállapították, hogy cukorbeteg, ezért kellett életmódot váltania, az új ritmushoz azonban annyira hozzászokott, hogy már el sem tudja képzelni az életét például a konditerem nélkül. A színész akaraterejének köszönhetően sokat javult az állapota, amitől nemcsak ő, hanem a családja is nagyon boldog.

145 kiló, ezért nem vitték el a betegszállítók

Nem bírják el, olyan nehéz. Ezért nem vitt el a betegszállító egy rokkantnyugdíjas férfit a kórházba vizsgálatra.

Előzetes: Nem vitték kórházba a 145 kilós férfit

Nem vitt kórházba egy betegszállító egy 145 kilós győri rokkantnyugdíjast. A férfi cukorbeteg, a lába annyira fájnak, hogy másfél éve szinte ki sem mozdult második emeleti lakásából. Mivel betegsége miatt több lábujját amputálni is kellett, csak úgy tud lemenni a lépcsőn, ha viszik. Ezt korábban a betegszállító még megoldotta, de kedden nem vitték el a felülvizsgálatra. Hogy most miért nem jöttek érte, elmondjuk 6-kor az RTL Híradóban.

 

A háziorvos vezetésével fogyózik a falu

Szinte egész Székkutas fogyókúrázik. A Csongrád megyei falu körzeti orvosa hirdetett házi versenyt. A cél, hogy fél év alatt minél több kilótól szabaduljanak meg azok, akiknek szüksége van rá.

Faragó András Topi súlyos cukorbetegséggel küzd

Faragó András nehéz időszakon van túl, nemrégiben súlyos cukorbetegsége miatt amputálni kellett az egyik lábujját. A közkedvelt színész őszintén mesélt riporterünknek az elmúlt hónapok megpróbáltatásairól.

Egy Csepp Figyelem a cukorbeteg gyermekekre

Az 5 éves Zoé szüleinek, Sátoraljaújhelyről Sárospatakra kellett költöznie kislányuk cukorbetegsége miatt. A kislány előző ovijában ugyanis az óvónők féltek bevállalni, hogy figyeljenek Zoéra.

Sztárok egy nemes ügyért

„Azóta élek egészségesen, mióta megtudtam, hogy cukorbeteg vagyok” – mondta Erős Antónia a 8:08 – Minden reggel adásában. A híradós műsorvezető 25 éves volt, amikor megtudta, hogy 1-es típusú cukorbeteg. Azóta pedig az egészségtudatos életmód alapelveit követve éli mindennapjait és létrehozta az Egy Csepp Figyelem Alapítványt, melynek következő rendezvénye november 17-én lesz. Az egész napos programok közül mindenki talál kedvére valót.

Tom Hanks cukorbeteg


szerző:
2013.10.09. 23:40
Tom Hanks  cukorbeteg

Az Oscar-díjas színész 36 éves kora óta küzd a magas vércukorszint okozta problémákkal, mostanra azonban kiderült, hogy sokkal súlyosabb a gond, mint ahogy azt eddig gondolta.

Fókusz 12-08-29


szerző:
2012.08.29. 20:20
Fókusz 12-08-29

Fókusz: Titkos vetítés - Elsőként nekik mutatták meg a Dallas új részeit. Hírességek a sorozatról a Dallas-imádók éjszakáján. Összecsapás - Kemény véleményekkel szembesítettük Plazmát, Benkőt és Kiszel Tündét. De mit mondtak róluk, és hogyan reagáltak a celebek? Kövér vagyok - Éveken át fényképezte magát meztelenül a kilóival harcoló fotóművész. Megmutatjuk a megdöbbentő képsorozatot.

Reggeli - Csak csajok 12-08-24

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Erős Antónia nem csak egy csepp figyelmet szán másokra

Erős Antónia 17 éve él együtt a cukorbetegséggel. Úgy érzi, kötelessége segíteni mindazokon, akik hozzá hasonló problémával küzdenek. Wolf Kati, vagy Janicsák Vica is mellette áll, hiszen közvetve ugyan, de ők is érintettek az ügyben.

Két éves kislány mentette meg mamája életét

A houstoni család elmondása szerint az asszony összeesett és elájult otthonuk konyhájában, mire a pici gyermek segítségért telefonált.

Cukorbeteg gazdik cukorbeteg kutyusa

Egy cukorbeteg eb cukorbeteg ikerlányoknál talált otthonra Nagy-Britanniában.

Pataki Zita szűrővizsgálatra buzdít

Az időjós invitálta szűrővizsgálatra az egrieket. Ide érkezett ugyanis az Egy Csepp Figyelem Alapítvány országjáró körútja.

Cukros gyerekekért futott Schirilla

A sportember ötnapos futásával a gyermekkori cukorbetegségre és az egészséges életmód fontosságára hívta fel a figyelmet.

Kikerülhetetlen a kötelező diabéteszszűrés

70 ezer emberből több tízezernél mutatott ki cukorbetegséget, vagy azt megelőző állapotot a szűrőprogram.

Megédesítették a kis cukorbetegek napját

25 cukorbeteg gyerekeket nevelő család gyűlt össze a Gyermekdiabétesz Gondozó táborában.

Ombudsman vizsgálja a cukorbeteg fiú ügyét

Hivatalból vizsgálatot indított az oktatási jogok biztosa a veszprémi óvoda ellen, ahonnan cukorbetegsége miatt zártak ki egy gyereket.

Mégis járhat óvodába a cukorbeteg kisfiú

A veszprémi önkormányzat egy másik intézményben meg tudja oldani a gyerek egészségügyi ellátását.

Nem lehetne kizárni a cukorbeteg gyerekeket

Évente több száz gyereket utasítanak el az óvodák és bölcsődék a gyerekek cukorbetegsége miatt.

Kitennék az óvodából, mert cukorbeteg

Egy hat éves kisfiúról néhány hete derült ki, hogy egyes típusú cukorbetegségben szenved. Az óvoda nem vállalja ellátását.

Döbbenetes tények a cukorbetegségtől

Minden nap két ember megvakul és 7 ember lábát kell amputálni Magyarországon a cukorbetegségük miatt.

Betiltották, mégis kapható


szerző:
2010.10.03. 09:39
Megnégyszereződött a cukorbetegek száma

30 év alatt négyszer több lett a cukorbeteg - a Magyar Diabétesz Társaság kötelezővé tenné a szűrést.

Nő a cukorbeteg kisgyerekek száma

Cukorbetegséggel most körülbelül négyezer, 15 év alatti gyerek él.

Életet mentett egy kutya Kaposváron

Ugatásával odahívta gazdáját a kómába esett férfihoz, aki hívta a mentőket.

Világszenzáció lehet a magyar cukorgyógyszer

A találmány áttörést jelenthet a felnőttkori cukorbetegség gyógyításában.

Robog a diabétesz busz


szerző:
2009.04.21. 17:54
Robog a diabétesz busz

Magyarországon két cukorbeteg veszíti el a látását minden nap.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való