Baleset-bűnügy

Érezte, hogy rosszul lesz, mégis tovább vezetett, és halálra gázolt egy robogóst

rtl.hurtl.hu

2023. november 27. 10:21

A cukorbeteg nő érezte a közelgő rosszullét első jeleit, de úgy gondolta, még időben hazaér. 

Vádat emeltek egy nagykanizsai nő ellen, aki kezdődő rosszulléte ellenére volán mögé ült, hogy hazavezessen, és közben halálra gázolt egy robogóst – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség.

Az ügyészségi közlemény szerint a cukorbeteg nő 2022. május 20-án este hat óra körül indult haza a munkahelyéről a közeli lakására, de amikor elindult, érezte, hogy kezd rosszul lenni. Ennek ellenére folytatta útját: úgy gondolta, hogy majd lakására érve vacsorázik és beadja az esti inzulin adagot.

Pár perc múlva azonban cukorszintje oly mértékben leesett, hogy hypoglikémiás rosszullét alakult ki nála, amely tudatzavar formájában nyilvánult meg, és nem volt biztonságos vezetésre képes állapotban – írta az ügyészség.

Ekkor hátulról nekiütközött egy robogósnak, aki elesett és kisodródott az úttest jobb szélére. A nő nem állt meg: átment a szembejövő sávba, majd az úttest jobb oldalára visszatérve, imbolyogva haladt tovább, közben neki ütközött egy szabályosan parkoló autónak. Ekkor sem állt meg, hanem ment tovább egy stoptáblát figyelmen kívül hagyva. Végül egy ház téglakerítését áttörve állt meg.

Érezte, hogy rosszul lesz, mégis tovább vezetett, és halálra gázolt egy robogóst
Fotó: ugyeszseg.hu

A baleset következtében a motorkerékpáros kórházba szállítását követően életét vesztette, a vádlott pedig 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat ellene.

Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak elmondta, hogy a nő beismerte a bűnösségét, és hozzátette, hogy azt hitte, haza fog még érni.

Nyitókép: ugyeszseg.hu

 

#Baleset-bűnügy#baleset#halálos baleset#ütközés#cukorbeteg#inzulin#rosszullét#nagykanizsa#vádemelés#ügyészség

Címlapról ajánljuk