Fókusz

Bátor Tábor: Élményterápiával a beteg gyerekekért

Fürge AnettFürge Anett

2016. május 28. 20:00

A Bátor Táborba daganatos, cukorbeteg és más krónikus betegségekkel küzdő gyerekek és szüleik kerülhetnek. Ezek a családok nem ritkán egy, vagy akár több évnyi kórházi kezelés, elszigeteltség, sok fájdalom, meg félelem után jutnak el a hatvani táborba.

A hatvani Bátor Tábor családi napjára szülők, gyerekek, egykori táborozók és önkéntesek jöttek el azért, hogy megünnepeljék az idén tizenöt éves tábor fennállását.

 

 

Az első élményterápiás tábort több mint 25 évvel ezelőtt Paul Newman alapította. Az azóta létrejött nemzetközi táborszövetség tagja a Bátor Tábor is.

 

 

 

A Magyarországon egyedülálló táborba Lengyelországból, Szlovákiából és Csehországból is érkeznek gyerekek. A hagyományos táborozás mellett vannak családi turnusok, ahol a hat évesnél fiatalabbakat elkísérik a testvérek és a szülők is.

 

 

 

A tábor célja élményekkel segíteni a beteg gyerekek gyógyulását. A küzdelemben nemcsak a szülők állnak a gyerekek mellett, hanem mindazok az önkéntesek, orvosok és pedagógusok, akik önzetlenül segítenek a tábor lakóin.

 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

#Fókusz#fókusz plusz#bátor tábor#krónikus betegség#beteg gyerekek#daganat#cukorbeteg#kórházi kezelés#Paul Newman

Címlapról ajánljuk