Belföld

Nagyon erős járvány érkezik Magyarországra a következő hetekben

rtl.hurtl.hu

2023. december 17. 12:51

Pont az év végére.

Az Infostartnak Békássy Szabolcs a Háziorvosok Online Szervezetének alapító-elnöke elmondta, hogy Magyarország jelentős légúti járványt kap a nyakába a következő hetekben, a felsőlégúti megbetegedések döntő részét a koronavírus okozza.

Békássy elmondta, hogy a 48. naptári héten már több mint negyedmillió ember fordult a háziorvosokhoz akut légúti fertőzés tüneteivel.

Ez meglehetősen magas számnak számít, annak fényében pedig pláne, hogy ezekbe az adatokba nem számít bele az influenza okozta terhelés, ez a következő hetekben fog elérni minket.

Békássy az Inforádiónak arról is beszélt, hogy a Nemzeti Népegészségi és Gyógyszerészeti Központtól megkérdezte, mennyi új típusú Pfizer áll rendelkezésre. A válaszból kiderült, hogy nagyságrendileg 100 ezer új típusú Pfizer van a vármegyei irányító kórházak oltópontjain.

Korábban az rtl.hu is megírta, hogy a kormány 700 ezer vakcina helyett csak 70 ezret kapott a Modernától, azzal pedig az RTL Híradója foglalkozott részletesebben, hogy a Pfizer egyenesen perben áll a magyar kormánnyal:


Nyitókép: Varga György / MTI

#Belföld#járvány#betegség#békássy szabolcs#egészség

Címlapról ajánljuk