Belföld

„Peti törvényt sért, mert nem fogta be a pofáját?” – Lengyel Tamás odaszúrt a szuverenitásvédelmi törvénynek

rtl.hurtl.hu

2023. december 16. 18:01

„Peti törvényt sért, mert nem fogta be a pofáját? Peti menjen börtönbe? – teszi fel a kérdést Lengyel Tamás színész.

A nemrégiben elfogadott szuverenitásvédelmi törvénycsomag abszurditására kíván rámutatni Lengyel Tamás: a színész a TikTokra feltöltött videójában egy egyszerű példával akarja érzékeltetni, szerinte miért problémás az új törvény.

„Peti külföldön dolgozik, mert a fasza tele van. Hazaadja a lóvé egy részét Annának, a feleségének. Anna régen a Fideszre szavazott, de megismerte Petit, aki mindig elmondja, hogy a Fidesz egy hazug tolvajbanda, és nem szabad rájuk szavazni” – vázolja fel Peti, Anna és a szuverenitás esetét a színész. 

Akkor most Peti Anna választói akaratát befolyásolja? Peti keresete tiltott külföldi támogatás? Peti törvényt sért, mert nem fogta be a pofáját? Menjen Peti börtönbe?

– teszi fel a költői kérdéseket Lengyel Tamás.


Mint arról beszámoltunk, kedden a parlament kormánypárti többsége elfogadta az alaptörvény tizenkettedik módosítását, amelynek értelmében az ország alkotmányos önazonosságának védelme érdekében egy független szerv jön létre. Létrehozzák a Szuverenitásvédelmi Hivatalt (SZVH), amely az állami, társadalmi és politikai döntéshozatali folyamatokba való külföldi beavatkozásokat, valamint a választási folyamatok befolyásolására irányuló, külföldről támogatott hivatott vizsgálni elméletileg. 

Arról, hogy milyen hatáskörei lesznek az SZVH-nak, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Az elmúlt években egyre népszerűbbé váló Lengyel Tamás igyekszik a köz számára is hasznos üzenetekkel kamatoztatni az ismertségét. Az rtl.hu márciusban a Kormányinfó+ című műsoráról kérdezte a színészt, aki egy csomó ellentmondást vélt felfedezni a kormány kommunikációjában:


Nyitókép: RTL

#Belföld#szuverenitásvédelmi törvény#szuverenitásvédelmi hivatal#tiktok#Videó

Címlapról ajánljuk