Belföld

Karácsony Gergely az RTL-nek: Örülök, hogy a DK támogatja a jelöltségemet

rtl.hurtl.hu

2023. november 23. 17:05

Fontos előrelépésnek tartja a megállapodást, de még nincs vége a folyamatnak. 

Csütörtökön korábban beszámoltunk róla, hogy együttműködési megállapodást kötött a Párbeszéd-Zöldek és a DK.

A Demokratikus Koalíció támogatja Karácsony Gergely újbóli indulását a főpolgármesteri székért, amelyről Karácsony az RTL Híradónak azt mondta: ez csak az első lépés volt.

Október 23-án megígértem, hogy létrehozom Budapesten az ellenzéki egységet. Ennek első lépése a DK-val való megállapodás volt, amelynek része, hogy én főpolgármesterként természetesen az egyébként kiválóan dolgozó DK-s kerületi polgármesterek újraindulását támogatom, és örülök, hogy a DK is támogatja a jelöltségemet

– fogalmazott a főpolgármester.

Karácsony hozzátette: ugyan a DK-val kezdték el leghamarabb az egyeztetéseket, azok még mindig zajlanak és további pártokat is szeretnének az együttműködésbe bevonni. 

Pontosan tudjuk, hogy van néhány kerület, ahol éles konfliktus van a pártok között. A Momentummal kicsit nehezebben haladnak a tárgyalások, de minden párttal szeretnénk megállapodni, és fenntartani azt a koalíciót, ami az elmúlt 4 évben Budapestet vezette. 

A főpolgármester arról is beszélt, hogy egyelőre van némi bizonytalanság a megállapodással kapcsolatban a jogszabályi feltételeket illetően.

A Fideszből kinézzük, hogy az utolsó percig manipulálja a szabályokat, de amikor látjuk, hogy milyen szabályok lesznek érvényben, akkor majd végérvényesen is lezárhatjuk a megállapodásokat.

A főpolgármester nyilatkozott az RTL Híradónak a Mi Hazánk javaslatáról is, ami megváltozna a fővárosi közgyűlés összetételét:


Nyitókép: RTL

#Belföld#karácsony gergely#dk#párbeszéd#főpolgármester#jelölés#választás

Címlapról ajánljuk