Belföld

Választási megállapodást kötött a Párbeszéd és a DK

rtl.hurtl.hu

2023. november 23. 16:09

A pártok azt szeretnék elérni, hogy minél több várost, kerületet, települést közös ellenzéki polgármesterek és képviselő-testületek vezessenek.

Együttműködik a 2024-es önkormányzati választáson a Párbeszéd – ZÖLDEK és a Demokratikus Koalíció – az erről szóló megállapodást mindkét párt elnöksége jóváhagyta – közölte a Párbeszéd.

A megállapodás tartalmazza a hivatalban lévő polgármesterek és főpolgármester újbóli közös indítását a jövő évi választásokon az egész országban, valamint közös polgármesterjelöltek indítását számos, jelenleg még nem ellenzéki vezetésű vidéki városban és fővárosi kerületben.

Hozzátették: biztosak abban, hogy az egyezség érdemben hozzájárul ahhoz: minél több várost, kerületet, települést közös ellenzéki polgármesterek és képviselő-testületek vezessenek.

Azt már a DK teszi hozzá, hogy az MSZP-vel is kötött megállapodást, ami az egész országban számos településre kiterjed. A szerződés többek között tartalmazza a két párthoz tartozó hivatalban lévő polgármesterek újbóli indítását az egész országban. 

Emellett jelenleg nem ellenzéki irányítású fővárosi kerületek és vidéki települések egész sorában döntöttünk polgármesterjelöltek támogatásáról

– írta közleményében a Demokratikus Koalíció. 

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert/Mónus Márton

#Belföld#dk#párbeszéd#párbeszéd-zöldek#karácsony gergely#gyurcsány ferenc#dobrev klára#választás#választás 2024#együttműködés

Címlapról ajánljuk