Belföld

Hadházy és egy KDNP-s képviselő is panaszkodik az embercsempészek autóiról, amelyeket a főutak mentén „állítottak ki”

rtl.hurtl.hu

2023. november 10. 17:41

A független képviselő szerint a déli határ mentén szándékosan nem viszik el az embercsempészek hátrahagyott járműveit, vagy akár direkt teszik azokat a főutak mellé, hogy lássák a helyiek. 

Hadházy Ákos független képviselő szerdai posztjában, Mihálffy Béla, a Homokhátság KDNP-s képviselője pedig pénteken szólalt fel azokkal az embercsempészek által használt autókkal kapcsolatban, amelyeket előbbi szerint „tucatjával hagyják ott/állítják ki” a déli határ mentén. Hadházy szerint

Nyilván Rogánék arra akarják vele emlékezterni az arra járókat, hogy ezek az elfogott embercsempészek autói. De aki egy kicsit is józanul gondolkozik, azt arra emlékezteti, hogy Orbánék az elmúlt hónapokban bevallottan több, mint 1600, eredetileg több évre ítélt embercsempészt engedtek ki a börtönökből.

Mihálffy szerint „ezek a roncsok sok esetben balesetveszélyesen az utak mentén, kereszteződésekben vagy az erdőkben, termőföldeken állnak elhagyatottan. Az autóroncsok sértik az emberek biztonságérzetét, és az élővilágra, a környezetre is veszélyt jelentenek”. Nyílt levelében arra kérte Gulyás Gergelyt, „tegyen javaslatot arra, hogy az illetékes állami szerv tisztítsa meg a déli határhoz közeli településeket a hátrahagyott gépjárművektől”.

A Szegeder egyik olvasója azt mondta: tapasztalatai alapján régebben inkább csak beljebb, az erdőkben voltak fellelhetőek a roncsok, de most már többet is látni az országút mentén, némelyiket közvetlenül az út szélén.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#embercsempészet#autó#roncs#rogán antal#gulyás gergely#kiállítás#hadházy ákos#kdnp

Címlapról ajánljuk