Belföld

Karácsony Gergely visszaszólt Orbán Viktornak, aki szerint Budapesten „dugók, piszok és káosz uralkodik”

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 21. 17:46

Szerinte a budapesti tömegközlekedés európai színvonalú, miközben a kormány által menedzselt MÁV most hullik a darabjaira.

Karácsony Gergely szerint Budapesten európai színvonalú a tömegközlekedés, a MÁV pedig éppen széthullóban van, így visszás Orbán Viktortól az, hogy „az irányítás nélküli Budapestről” beszél, ahol „dugók, piszok és káosz uralkodik”.

Korábban a Magyar Nemzet írta meg, hogy miről beszélhetett Orbán a Fidesz-KDNP zárt frakcióülésén Esztergomban, erre reagált most a főpolgármester. Orbán állítólag azt mondta: a globális elit hívei nemcsak a brüsszeli elit vagy az amerikai demokraták soraiban vannak, hanem egy sor magyarországi településen is, például a fővárosban: „Gondoljunk csak az irányítás nélküli Budapestre, ahol dugók, piszok és káosz uralkodik.”

A 444 szerint Karácsony azzal vágott vissza, hogy a fővárosi önkormányzat számos területen jobban teljesített, mint a kormány. 

Sokkal jobban kezeltük a covidhelyzetet, az energiakrízist. Éppen széthullóban van a MÁV, miközben a budapesti közösségi közlekedés európai színvonalú. Azt gondolom, hogy a tények magukért beszélnek. A főváros jól működik, a fővárosi koalíció jobban irányítja a fővárost, mint ahogy a kormány az egész országot

– mondta.

Nyitókép: MTI / Lakatos Péter / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

#Belföld#karácsony gergely#orbán viktor#máv#budapest#dugó#bkk

Címlapról ajánljuk