Belföld

Gulyás Gergely: Szuverén ország vagyunk, azt hívunk meg, akit akarunk az állami ünnepségre

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 24. 10:32

Hiába ígért béremelést célzó lépéseket Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai kormányülésről posztolva, a csütörtöki kormányinfón kiderült: semmilyen döntés nem született. Gulyás Gergely szavai alapján nemsokára létrejöhet a megállapodás a Budapest Airport megvásárlásáról, hamarosan pedig döntenek a CSOK-ot kiváltó új támogatási rendszerről is. Nyugati szövetségeseket egyáltalán nem hívtak az augusztus 20-i ünnepségre, a török elnöknek bemutató férfi ügyét pedig nem tartja fontosnak a kormány. A kabinetnek nincs hivatalos álláspontja Jevgenyij Prigozsin haláláról.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. augusztus 24. - 12:36

Gulyás Prigozsin halálával kapcsolatban arra gondol, amire önök is

Arra gondolok, amire önök is – mondta Gulyás Gergely, amikor ismét megkérdezték a véleményét a zsoldoshadsereg vezetőjének haláláról. Pontosabbat viszont nem akart mondani.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. augusztus 24. - 12:29

Nem lepődött meg, hogy meghalt Prigozsin

Nem lepődtem meg a hír hallatán – mondta Prigozsin haláláról Gulyás Gergely, aki megismételte, hogy a kormánynak nincs hivatalos álláspontja az ügyben. 

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. augusztus 24. - 12:21

Tárgyalnak a mátrai erőmű engedélyének meghosszabbításáról

A mátrai erőmű engedélye 2025 év végén lejár, a kormány tárgyal az Európai Bizottsággal a hosszabbításról. A jelentősége viszont már kisebb, mert csökkent a gáz piaci ára.

Eddig egyébként 202 millió euró értékben küldtek ki számlát az Uniónak, jelenleg várják, hogy Brüsszel fizessen, de még határidőn belül vannak. 

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. augusztus 24. - 12:18

Beszéltek béremelésekről, de részleteket nem árulnak el

Szó volt a kormányülésen a bér- és nyugdíjemelésekről is, de részleteket nem akart elárulni Gulyás Gergely, erről majd akkor beszél, ha döntések lesznek.

A miniszter szerint egyébként nehezen definiálható, hogy mi számít autokrata vezetésnek, ezért nem igaz, hogy csak ilyen vezetők látogattak Magyarországra. Abba pedig nem akarok belemenni, hogy ki az, aki elfogadta volna a meghívást, és ki az, aki nem – mondta a nyugati szövetségesekről. 

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. augusztus 24. - 12:07

Gulyás Gergely szerint a vendégmunkások hazamennek néhány év múlva

Orbán Viktor korábban azt mondta, hogy a gazdasági bevándorlás veszélyekkel jár és meg kell akadályozni, a kormány mégis jelentős számú vendégmunkást hoz az országba. 

Gulyás Gergely szerint a miniszterelnök által mondott tétel a mai napig érvényes, a vendégmunkások ugyanis nem hosszútávon élnek Magyarországon, mint a gazdasági bevándorlók, hanem csak egy adott munkára érkeznek. Ők hazamennek néhány év múlva – tette hozzá.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. augusztus 24. - 12:01

Nem lesz kormányátalakítás

Legalábbis a következő hónapokban biztosan nem.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. augusztus 24. - 12:00

Félhold az ünnepi műsorban – Gulyás szerint egyértelmű, mit jelent ez

Nem volt olyan ország, amely kapott meghívót augusztus 20-ra, de nem jött el – mondta a miniszter.

Az ünnepi műsor félholddal kezdődött és kereszttel végződött, Gulyás szerint ez egyértelmű szimbolika, mert félholddal kezdődött (államalapítás előtti időszak) és kereszttel folytatódott az ország történelme is. 

 

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. augusztus 24. - 11:56

Gulyás szerint nem tartozik a legfontosabb ügyek közé az Erdogannak bemutató férfi esete

A törvényeket mindenkinek be kell tartani és az erőszakot el kell kerülni – mondta Gulyás Gergely az Erdogannak bemutató férfi ügyében, akit török biztonságiak bántalmaztak. Szerinte 8 napon túli sérülést senki sem szenvedett, a rendőrök megfelelően léptek fel, így szerinte ez az ügy nem tartozik a legfontosabb ügyek közé. Jelenleg folyik az eljárás.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. augusztus 24. - 11:52

Augusztus 20. után elmehetnek nyaralni a kulcsminiszterek is

Nem nyáron megyünk nyaralni, hanem augusztus 20. után – Gulyás Gergely szerint ezt jelenti a miniszterelnök kijelentése, miszerint a kulcsminisztereknek idén nem lesz nyaralás.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. augusztus 24. - 11:44

Nem veszélyes Gulyás szerint az iváncsai akkugyár, de ha az lesz, bezárják

Engedélyt kapott az iváncsai akkugyár, Gulyás Gergely szerint a hatóságok szerint semmilyen negatív környezeti hatás nem várható, ha várható lenne ilyen, akkor megtiltanák a működést. 

Százmillió forintos bírságot más ügyekben 6 alkalommal szabtak ki, a miniszter szerint érdemes átgondolni a büntetés mértékének emelését. 

Gulyás Gergely az Erdogan török elnöknek bemutató aktivista ügyéről azt mondta, hogy eljárást van folyamatban, bővebb információi nincsenek.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. augusztus 24. - 11:39

Gulyás Gergely szerint 300-1200 ukrán katona hal meg naponta

Novák Katalin azt mondta, hogy a Krím félsziget felszabadításával érhet véget az ukrajnai háború. Gulyás Gergely szerint a kormány mindig világos álláspontot képviselt ezzel kapcsolatban, a kabinet elítélte az annektálást. 

Állítása szerint napi 300-1200 katona veszti életét. 

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. augusztus 24. - 11:34

Orbán Viktor a hónap végén megy szabadságra

Gulyás Gergely szerint viszont a miniszterelnök hajlamos arra, hogy még a szabadsága alatt is dolgozzon, szóval semmi sem biztos. A jövő keddi bledi biztonsági tanácskozást viszont valószínűleg kihagyja.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. augusztus 24. - 11:33

Készül az új lakástámogatási rendszer, amely kiváltja a CSOK-ot

Még nincs kormánydöntés a családtámogatási rendszer megújításáról, de több tervezet is készült – mondta a miniszter, aki szerint továbbra is a családok lakáshozjuttatása lesz a fő cél.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. augusztus 24. - 11:30

Prigozsin haláláról nincs hivatalos álláspontja a kormánynak

Nincs hivatalos álláspontja a kormánynak Jevgenyij Prigozsin haláláról, az ismertté vált információkon kívül további adatokkal nem rendelkezik a kabinet – mondta Gulyás Gergely.

körülbelül 1 évvel ezelőttrtl.hu2023. augusztus 24. - 11:29

Jó eséllyel megállapodnak a Budapest Airport megvásárlásáról

Jó esély van arra, hogy létrejön a megállapodás a Budapest Airport megvásárlásáról, a tárgyalások érdekében azonban további részleteket nem árult el Gulyás Gergely.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#gulyás gergely#kormányinfó#Szentkirályi Alexandra#infláció#háború

Címlapról ajánljuk