Belföld

Félreértés volt, hogy nem lehetett jegyet venni

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 19. 13:08

Egy ideig úgy tűnt, nem működik a SimplePay fizetés a BKK és a MÁV járatain, kiderült, másról van szó.

„Az egyik legforgalmasabb nyári hétvége Magyarországon és délutánig semmilyen online jegyváltási lehetőség nem működik, se a MÁV, se a BKK rendszereiben” – írta ki közösségi oldalára Vitézy Dávid, egykori közlekedési államtitkár. Vitézy képeket is posztolt arról, hogy szerinte a SimplePay karbantartása miatt lehetett kimaradás a fizetési rendszerben.


A bejegyzést Vitézy Dávid időközben frissítette, és szerkesztőségünket is megkereste a Simple Pay kommunikációs osztálya. 

Azt írták, hogy „zavartalanul üzemelt a SimplePay-en keresztüli online közlekedési jegyvásárlás egész szombat délelőtt és kora délután, ellentétben az ezzel kapcsolatos, téves híradásokkal.” Hozzátették, hogy a „rendszereinken keresztül minden szolgáltatás, így az online közlekedési jegyvásárlás is elérhető volt és e sorok írásakor is az – rendszereink karbantartása várhatóan ma 17:00 óráig reményeink szerint rendben befejeződik”.

A félreértést az okozhatta, hogy a SimplePay már kedden hivatalosan értesítette minden partnerét arról, hogy szombaton 09:45 és 16:15 között karbantartási munkákat végzünk, és előfordulhat, hogy bár az nem része a tervezett munkálatoknak, de egyes szolgáltatásokban esetleg rövid időre fennakadások lehetnek.

Hozzátették: A SimplePay a jövőben is transzparensen értesíteni fogja partnereit az ilyen eseményekről, hogy időben és előre tudjanak ezekről a szolgáltatásaikat tovább javító tervezett munkálatokról.

Nyitókép: MTVA / Bizományosi: Róka László

#Belföld#máv#bkk#Simple#jegyvásárlás#karbantartás

Címlapról ajánljuk