Belföld

Most már minek? Felújítás nyomai látszanak a bezárt újszegedi vasútállomáson

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 9. 18:09

Teljesen új vasbetonkeresztaljakat hoztak ide, amelyekre a síneket szokták erősíteni.

Felújítás nyomai látszanak az újszegedi vasútállomáson, ahová nemrég kétszáz új vasbetonkeresztaljat rakodtak le, írja a Telex. Ezek azok az elemek, amelyekre később a síneket helyezik és erősítik.

A lap nem kapott választ arra a MÁV-tól, hogy folyik-e jelenleg felújítás az újszeged–mezőhegyesi vasútvonalon, ahol július utolsó napján állt le a közlekedés. Azt a kérdést teszik fel: „Amennyiben [a keresztaljakat]  az újszegedi vonal felújítására akarják használni, a kérdés az, miért akarnak költeni a vonalra most, amikor azt éppen leállították?

Szerintük az optimista verzió az, hogy csak ideiglenesen fognak itt buszok közlekedni a motorvonatok helyett. A tíz mellékvonal megszűnésének hírét is nyilvánosságra hozó Közlekedő Tömeg Egyesület szerint is valami ilyesmiről lehet szó. Ők azt válaszolták a lapnak:

„Ez a pályavasút oldaláról azt jelenti, hogy a vonatok közlekedtetésének lehetőségét biztosítaniuk kell, függetlenül attól, hogy a vonat valóban leközlekedik-e, vagy sem”. Szerintük ez arra is rámutat, hogy mennyire nem voltak átgondoltak a mostani bezárások.

Nyitókép: Google Maps

#Belföld#máv#vasút#bezárás#újszeged#vasútállomás#felújítás

Címlapról ajánljuk