Belföld

Mészáros Lőrinc cége felfüggesztette a Szeged–Röszke vasútvonal felújítását

rtl.hurtl.hu

2023. július 3. 21:26

A Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában álló V-Híd egy alvállalkozóknak megküldött levélben közölte, hogy „a kivitelezés során felmerült műszaki és technikai problémák” miatt határozatlan időre leállnak a felújítási munkálatokkal. 

Június 30-tól a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd határozatlan időre felfüggesztette a Szeged–Röszke vasútvonal felújítási munkálatait – értesült a Szabad Európa.

A V-Híd kivitelező fővállalkozóként vesz részt a felújításban, ám a lap információi szerint most levelet küldtek az összes alvállalkozójuknak, amelyben a „kivitelezés során felmerült műszaki és technikai problémákra” hivatkozva állítják le a munkát.

Az alvállalkozóknak július 3-án éjfélig kell megtenniük a szükséges „állagmegóvó, vagyonvédelmi, valamint balesetvédelmi és biztonságtechnikai intézkedéseket”, ezt követően teljesen levonulhatnak a munkaterületről. 

A V-Híd és a MÁV egyelőre nem válaszolt a lap megkeresésére. A Szabad Európa szerint amennyiben a V-Híd intézkedése mögött a MÁV minőségi kifogásai állnak, akkor a munka felfüggesztése nyomásgyakorlás is lehet a vasúttársaság felé. Mint ismert, 2021 októbere óta zajlik a Szeged–Röszke vasútvonal felújítása, a korszerűsítés után a tervek szerint a mostani 60 helyett 80–120 kilométeres óránkénti sebességgel is haladhatnak majd a vonatok, így csökkenne a menetidő.

Nyitókép: Mészáros Lőrinc, a V-Híd Csoport többségi tulajdonosa beszédet mond a V-Híd Építő Zrt. és a cseh AZD Praha közös cégalapításáról tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2022. december 8-án. MTI / Koszticsák Szilárd

#Belföld#mészáros lőrinc#v-híd#vasútvonal#felújítás#felfüggesztés

Címlapról ajánljuk