Belföld

Elindult a razzia, azt vizsgálják, hogy adnak-e a vendéglátósok alkoholt 18 év alattiaknak

rtl.hurtl.hu

2023. június 20. 15:05

A fogyasztóvédelem a vendéglátóipari egységek és szórakozóhelyek mellett a fesztiválokon és a kulturális rendezvényeken is ellenőrzéseket fog tartani.

A fiatalkorúak alkoholtermékekkel történő kiszolgálási és értékesítési tilalmának ellenőrzési akciója indult kedden – írta a Facebook-oldalán kedden az Igazságügyi Minisztérium alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára.

Kupecki Nóra közölte, hogy a fogyasztóvédelem a vendéglátóipari egységek és szórakozóhelyek mellett a fesztiválokon és a kulturális rendezvényeken is ellenőrzi, hogy betartják-e a 18 év alattiakra vonatkozó kiszolgálási tilalmat.

A helyettes államtitkár szerint az alkoholfogyasztás a 18 év alattiakat komoly egészségügyi következményekkel fenyegeti és a jövő nemzedékeinek egészségvédelme kiemelt társadalmi érdek.   

A jogsértő kereskedelmi egységek bírságra számíthatnak, ismételt és súlyos szabályszegés esetén 1 évig nem árulhatnak alkoholtartalmú italt, ideiglenes bezárásukat is elrendelheti a fogyasztóvédelmi hatóság – olvasható a helyettes államtitkár bejegyzésében.

Nyitókép: Nyugtát ad egy árus a fővárosi kormányhivatal V. kerületi fogyasztóvédelmi hatósága munkatársának Budapesten. Fotó: MTI/Balogh Zoltán.

#Belföld#alkohol#razzia#fogyasztóvédelem#vendéglátás#18 év#fiatalkorú#büntetés#fesztivál

Címlapról ajánljuk