Belföld

Baranyi Krisztina azt üzente Karácsonynak, ne feküdjön be a kormánynak a lámpaoszlop-reklámok ügyében

rtl.hurtl.hu

2023. június 10. 11:38

Orbán a vészhelyzetre hivatkozva jót tett Garancsi Istvánnal.

Mint arról beszámoltunk, Baranyi Krisztina,  Ferencváros polgármestere az Alkotmánybírósághoz fordulna a lámpaoszlop-reklámok ügyében. „Tipikus NER-csapdát állított fel a Fidesz, majd amikor a fővárosnak mégis sikerült kihúznia belőle a lábát, fogta magát, és erővel rácsapta” – mondta a Népszavának Baranyi a budapesti lámpaoszlopok hasznosítására kiírt pályázat kapcsán. 

Orbán Viktor május 31-én éjjel, egy órával a szerződés lejárta előtt a háborús vészhelyzetre hivatkozva meghosszabbította Garancsi István cégének, az ESMA Zrt.-nek a fővárossal kötött reklámszerződését, vagyis  a miniszterelnök barátja továbbra is egyedül értékesítheti Budapest 44 ezer oszlopán a reklámfelületeket, emlékeztet a 444.

A portál idézi Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest, aki Fiala János Kelj Fel Jancsi című műsorában beszélt  az ügyről. Kis szerint két lehetőségük maradt: az egyik, hogy a pályázatot újra napirendre tűzik és a szerződést minősített többséggel áttolják a saját kondíciók szerint, vagyis Garancsiék vihetik a reklámhelyeket, de emelnek az árakon és kikötik, hogy az oszlopokon nem lehetnek politikai hirdetések. A másik lehetőség, hogy minden marad a régiben.

A 444 azt írja, Baranyi szerint a két opció egyike sem elfogadható. Mindkettő felelőtlen vagyongazdálkodást jelent, és azt, hogy a városvezetés befekszik a NER-nek.

Baranyi azt mondta, ha újra a testület elé kerül a tender lezárása, akkor írásban fogja javasolni, hogy nyilvánítsák érvénytelennek és eredménytelennek a pályázatot és az oszlopokat ne adják át Garancsiéknak.

Ha viszont Karácsony Gergely a testületet megkerülve egyszemélyben döntene a pályázatról, az azt jelenti, hogy feladta az ellenállás lehetőségét és megadja magát, véli Baranyi.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#baranyi krisztina#karácsony gergely#garancsi istván#NER#orbán viktor#lámpaoszlop#reklám

Címlapról ajánljuk