Belföld

Semjén Zsolt a tüntető diákoknak: Tanuljanak, tanuljanak

rtl.hurtl.hu

2023. május 9. 15:49

A miniszterelnök-helyettes tanácsokat adott a tüntető diákoknak, az ellenzék kordonbontását pedig szánalmasnak tartja.

„Tanuljanak, tanuljanak, tartsák be a törvényeket, mondják el a véleményüket, a javaslataikat meg fogjuk fontolni” – üzente Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a tüntető diákoknak a Telex videójában, amit a Karmelita kolostornál készítettek.

A KDNP-s politikus hozzátette, szerinte is jogos a tanárok bérkövetelése, számos oktatási kérdésben előre kell lépniük. Semjén egyébként szánalmasnak tartja az ellenzéki képviselők akcióját, sőt arról beszélt, ha ellenzékben lenne, ő maga „értelmesebb gondolatokat és programokat” tudna megfogalmazni, mint a kordonbontás.

A politikus állítja, hogy a Momentum és az ellenzék csak „kihasználja és meglovagolja” a gyerekeket, és törvénysértésbe viszi őket. Mint arról az rtl.hu is beszámolt, kedden reggel ismét lebontották az Orbán Viktor kormányfő munkahelye elé húzott kordonokat a Momentum politikusai, valamint Hadházy Ákos független képviselő.

Állításuk szerint egész nap a helyszínen maradnak, és őrizni fogják a kordonokat. A rendőrök kezdetben nem léptek közbe, így az ellenzéki politikusok már kitűzték a Karmelita ajtajára hétpontos követelésüket is. Március 14. óta több alkalommal is elbontották már a kerítéseket a Karmelitánál, a pedagógusok tüntetésén pedig a rendőrség könnygázt is bevetett a tömegoszlatás során.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

 

#Belföld#semjén zsolt#tüntető#diákok#pedagógusok#üzenet#kordonbontás#momentum mozgalom#hadházy ákos

Címlapról ajánljuk