Egy év előzetes letartóztatás után lemondott Schadl György és a végrahajtói kar elnökségeA Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága jelentette be, hogy a végrehajtói kar elnöksége lemondott és összehívták a közgyűlést.
Belföld

Egy év előzetes letartóztatás után lemondott Schadl György és a végrahajtói kar elnöksége

rtl.hurtl.hu

2023. április 27. 14:40

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága jelentette be, hogy a végrehajtói kar elnöksége lemondott és összehívták a közgyűlést.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökségének tagjai április 27-én lemondtak tisztségükről – közölte a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága csütörtökön.

A közlemény szerint az Kar új elnökségének megválasztása érdekében a Hatóság elnöke a bírósági végrehajtásról szóló törvényben foglalt jogkörével élve intézkedett az MBVK rendkívüli közgyűlésének összehívásáról.

Mindez azt jelenti, hogy a jelenleg letartóztatásban lévő Schadl György elnök is lemondott a tisztségéről. Schadlt azzal vádolják, hogy maffiaszerű rendszert építettek ki a végrehajtók kinevezésében, a saját embereiket ültették be a jobb körzetekbe, majd cserébe visszaszedték tőlük a bevételük egy részét sikerdíj gyanánt. A vádirat szerint Schadl közel egymilliárd forintra tett szert így, Völner Pál volt államtitkár pedig összesen legalább 83 millió forintot kapott kézhez korrupciós szolgáltatásaiért.

A 444.hu szerint a letartóztatás óta sem a végrehajtói kar, sem a fölérendelt hatóság nem adott választ arra, miért nem távozik Schadl az elnökségi posztról.

Egyes vélemények szerint jogszerűtlenül dolgoznak a Schadl letartóztatása óta kinevezett végrehajtók, a törvény szerint ugyanis az elnök előtt tett eskü feltétele a végrehajtói tevékenység megkezdésének.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#schadl györgy#végrehajtói kar#Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága#magyar bírósági végrehajtói kar#lemondás#közgyűlés

Címlapról ajánljuk