Belföld

Megölték a Svájcból idáig vándorló farkast, Nagy Ervinék először álltak kamera elé az ikrekkel, Orbán Viktorról meg lemaradt a hajháló

rtl.hurtl.hu

2023. április 15. 20:07

A magyar-amerikai kapcsolatokra figyel az ország, Washington figyelmeztetésére Magyarország kilépett az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bankból. A tanárok nem adják fel, és tovább tüntetnek, a kirúgott kölcseys tanárok pedig a bíróságra járnak. Pörög a Mellékhatás új évada, bemutatkoztak Borbély Alexandra és Nagy Ervin ikrei, és az is kiderült, hogy elsősorban nem gazdasági okokból döntenek úgy sokan, hogy elhagyják az országot. Ezek a hét videói.

Húsvéti hírekkel kezdünk: Orbán Viktor Mészáros Lőrinc 200 millió forintos uniós támogatásban részesült pékségében szerezte be a húsvéti kenyeret unokái társaságában. A közösségi oldalára feltöltött videó alapján azonban a miniszterelnök nem viselt védőruhát, pedig ez a látogatók számára is előírás. Hol maradt Orbán Viktor hajhálója? A Híradó ezt foglalta össze:

Washington figyelmeztet

Orbán Viktorék az amerikaiak figyelmeztetését megértették, és a napokban bejelentették, hogy Magyarország kilép az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bankból. Annak működése ugyanis bejelentett amerikai szankciók következtében értelmét vesztette, legalábbis így indokolta a lépést a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.


Az amerikai nagykövet szerdán jelentette be, hogy az Egyesült Államok több mint 50 intézményre és személyre vetett ki szankciókat, és köztük van a budapesti székhelyű, orosz Nemzetközi Beruházási Bank három fő tisztviselője is. A három vezető közül az egyik magyar állampolgár. 

Hogy mi lehetett Washington célja ezzel, azt a Political Capital szakértőjével ebben a cikkünkben elemeztük.

A bejelentés előtt egy nappal Feledy Botond külpolitikai szakértő is azt vetítette előre a Híradónak nyilatkozva, hogy a fokozódó diplomáciai feszültségek miatt újabb magyarokat szankcionálhat az Egyesült Államok, akár kitiltás által is.

Abszurd magyar valóság

A Házon kívülben a héten a lombkoronasétányok nyomába eredtünk: Litkai Gergellyel megnéztük a híressé vált nyírmártonfalvai lomb nélküli lombkoronasétányt, de annak ikertestvéreit is, amelyek a közelben, egy-egy fideszes politikus területén találhatóak. 

A riportból kiderül, hogyan hódította meg az erdész végzettségű humorista az áprilisi télben a kilátókat meg az „élményparkot”, ahol egy függeszkedőt is kipróbálhatott.


Akár egy stand-up esten is elhangozhatna a következő történet, ám itt ez most mégis a valóság. A Híradóban a héten arról a jármi férfiről is beszámoltunk, aki szerelmi bánatában és munkahelyi gondjai miatt út menti feszületeket és szent jelképeket gyújtott fel Máriapócs környékén. Összesen tizenegyszer tett kárt ezekben, több százezer forint értékben.


Újabb abszurd, ám jóval fájdalmasabb hír: Magyarországon lőtték ki a Svájcból indult, nyomkövetővel ellátott farkast, amelynek hónapok óta tartó útját rengetegen követték. Hidasnémetinél egy vadász végezhetett vele, a férfi akár három év börtönt is kaphat.

Megdöbbentő

Megdöbbentő részleteket árultak el a hős polgárőrök a csepeli szatírról. Amikor elfogták, harmadik támadására készülhetett. Korábban két tizenéves kislányt zaklatott szexuálisan, hajtóvadászat indult ellene. Még aznap éjjel egy parkolóban látták meg, akkor is egy fiatal nőt követett. A polgárőrök kiszúrták, hogy valami nem stimmel a férfi viselkedésében, amikor pedig a támadó meglátta őket, menekülőre fogta, de hiába.


Szeretné, ha a sofőr a szemébe nézne és bocsánatot kérne tőle – ezt mondta az RTL-nek Mariann, akit elsodort egy kamion, miközben a neszmélyi tízes főút falusi szakaszán biciklizett. Az asszony akkorát esett, hogy mindkét keze szilánkosra tört.

Tovább küzdenek

Nem adják fel a tanárok. A héten zebrás tüntetést szerveztek Szegedn, hogy felhívják a figyelmet a problémáikra, kiemelten az új státusztörvényre, amely megfosztja a pedagógusokat eddigi közalkalmazotti státuszuktól, és szerintük „egyenlő az oktatás halálos ítéletével”. Az oktatásért szervezett tüntetést zebraszerdának nevezték el a demonstrálók, az akciót a tanév végéig tervezik folytatni.


Közben elkezdődött a a kirúgott kölcseys tanárok munkaügyi pere is. Azt szeretnék, ha a bíróság kimondaná: jogszerűtlen volt az elbocsátásuk, és kifizetnék a végkielégítésüket.

Első találkozás és egy búcsú

Először álltak kamera elé ikreikkel az újdonsült szülők, Borbély Alexandra és Nagy Ervin. A Fókusz riportjára, amelyből az is kiderül, hogy az apuka a keresztelőn összekeverte Elzát is Franciskát, nagyon sokan kíváncsiak voltak.


Ha már Fókusz: öt év képernyős jelenlét után, saját elhatározásából távozik a Fókusz műsorvezetője, Tokár Tamás. 

„Fantasztikus öt év volt, ahogyan a nézőknek, nekem is kinyitotta az ablakot a világra a Fókusz. Olyan történeteket és embereket ismerhettem meg, amik és akik mélyen megérintettek, és hozzáadtak a személyiségemhez. Most eljött a változás ideje: szeretnék kilépni ebből a stúdióból, és más helyeken, más típusú tartalmakban kifejezni magam” – búcsúzott.

A Mellékhatás új évada

Újabb és újabb részekkel jelentkezik a Melléhatás második évada az RTL+-on. Többek között megmutattuk, hogy Kata és Móni egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Az alábbi részletben Atesz agressziójáról is beszélnek, amiről Kata kendőzetlenül elárulja véleményét: „Csak frusztrált kis f*szok vernek nőket”.


Adorjáni Bálint a Reggeliben mesélte el, hogy minden stábtagnak szerelemprojekt volt a Mellékhatás második évada, és igazi családdá formálódtak. A sorozat forgatása mellett színházi munkáiról is mesélt, és elárulta, hamarosan együtt fog színpadra lépni a feleségével.

Kuriózum

Továbbá izgalmas színfoltja volt még az elmúlt hétnek a Híradó azon riportja is, amelyből kiderül, hogy 2017 óta nem hagyták el olyan sokan az országot, mint tavaly. Azok, akik kivándorolnak Magyarországból, elsősorban nem gazdasági, hanem hangulati okokból teszik ezt.


„Ha éppen rántott húst akarok enni vasárnap ebédre, akkor belefér” – mondta a Fókusznak a 30 kiló súlyfeleslegtől megszabaduló Liptai Lilla, aki azt is megosztotta, hogyan sikerült ilyen átütő változást elérnie. 96 kiló volt, amikor azt mondta, fogyni szeretne. 

Az étkezés központi szerepet játszik az életében, legalább 15 diétát kipróbált. Megnézte, mit eszik II. Erzsébet királynő, Victoria Beckham vagy Rebel Wilson. Végül ő is arra a következtetésre jutott, hogy csoda nincs.

Álommeló az autómosóban

Az Álommeló is napról napra újabb izgalmas fordulatokkal jelentkezik. A héten megmutattuk, hogyan fajult tettlegességig Timi és Marcsi vitája:


És Vivien hogyan könyörgött sírva idegeneknek, hogy lemoshassa az autójukat:

A mi kis falunk

Végezetül pedig íme a közönségkedvenc bakiválogatás A mi is falunk színészeitől:


Illetve egy részlet Nelli szexi sztriptíztáncáról, amivel Zsolt érdeklődését próbálta feléleszteni:

#Belföld#Videó#nagy ervin#a hét videói#washington#amerikai nagykövet#húsvét#borbély alexandra#Mellékhatás#A mi kis falunk#litkai gergely#lombkoronasétány#kilőtt farkas#pedagógusok#álommeló#ma

Címlapról ajánljuk