Belföld

Megsemmisítette a bíróság Fertő tavi szállodaépítés környezetvédelmi engedélyét

rtl.hurtl.hu

2023. április 3. 14:48

A Greenpeace a Fertő tó Barátai Egyesülettel közösen fordult a bírósághoz azután, hogy a kormányhivatal váratlanul kiadta a működési engedélyt.

A Fertő tavi beruházás környezetvédelmi működési engedélyének visszavonására és új eljárás lefolytatására kötelezte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatalt a Győri Törvényszék – írja a Greenpeace-re hivatkozva a Népszava. A tárgyalást a múlt hét pénteken tartották

A Greenpeace a Fertő tó Barátai Egyesülettel közösen fordult a bírósághoz azután, hogy a kormányhivatal az év végén váratlanul kiadta a Fertő tavi turisztikai beruházás környezetvédelmi működési engedélyét, amellyel a civilek szerint magyarországi és nemzetközi jogszabályokat is megsértett.

Ahogy arról januárban a Házon kívül beszámolt, a Fertő tavi gigaberuházásra két év alatt tízmilliárd forintot költött el Mészáros Lőrinc cége, de jött a gazdasági válság, és leállították az építkezést tavaly nyáron.

A beruházás gazdája az év végéig az állami Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. volt, ami a megszűnése előtt még kezdeményezte a Fertő tavi projekt környezetvédelmi működési engedélyének kiadását, hogy majd egyszer folytatni lehessen az építkezést. Villámgyorsan megkapta azt, ami ráadásul közel 50 százalékkal nagyobb területre vonatkozott, mint a korábbiak.


Nyitókép: RTL, Házon kívül

#Belföld#greenpeace#fertő tó#beruházás#környezetvédelem#engedély

Címlapról ajánljuk