Belföld

Lombkoronasétányt avattak a VIII. kerületben a kétfarkú kutyák

rtl.hurtl.hu

2023. március 28. 16:18

Legalább olyan látványos szerintük, mint a nyírmártonfalvai, amely mellől kivágták az egész erdőt.

„A tarvágás itt már rég megvolt, a vasfák pedig örökzöldek” – ezzel indokolta a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, hogy miért avatták fel I. Pesti Lombkoronasétány néven azt az állványzatot, amit amúgy egy építkezés miatt húztak fel a VIII. kerületi Népszínház utcában.

Döme Zsuzsanna, az MKKP társelnöke azt írta: „Az üzlettulajdonos úr először kiszaladt, hogy mit szögelek, de aztán nagyot nevetett, és helyeselte a projektet, hiszen ahogy mondta, itt korábban mocsár volt, régóta lenne igény a sétányra. A homlokzatfelújításra meg pláne. Most, hogy lombkoronaösvény lett, valószínűleg könnyebben pályáznak majd…”

Az ügy előzménye, hogy Nyírmártonfalván a polgármester tarra vágatta az erdőt, ahol lombkoronasétányt épített uniós pénzből. Filemon Mihály ezután azt mondta: „Aki ismeri az erdőgazdálkodás alapjait, az nem csodálkozik azon, hogy egy kivágott erdőben van egy lombkoronasétány”. Azt is megígérte, hogy újratelepítik az erdőt.

Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze azt mondta ezekről a hazai erdőkben elszaporodó építményekről, azokról nem is beszélve, amelyek unortodox módon olyan kopár területre épülnek, ahol a tarvágás után egyetlen fa sem maradt, mint Nyírmártonfalván: „Ha még egy lombkoronasétányt meglátok a pályázatokban, tettlegesség lesz!”


Nyitókép: Facebook

#Belföld#mkkp#lombkoronasétány#viii. kerület#építkezés

Címlapról ajánljuk