Belföld

Eldőlt, ki követi posztján a távozó Fürjes Balázst

rtl.hurtl.hu

2023. március 28. 11:31

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter „sajnálattal, de megértéssel vette tudomásul” Fürjes Balázs miniszterhelyettes lemondását, aki március végével távozik a tárcától.

Panyi Miklós, a Miniszterelnökség stratégiai államtitkára lesz Gulyás Gergely miniszter helyettese – derült ki a tárca közleményéből. Április elsejétől a minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkársága összevontan működik majd.

A közlemény szerint Gulyás Gergely „sajnálattal, de megértéssel vette tudomásul” Fürjes Balázs miniszterhelyettes lemondását

Fürjes március végével távozik a tárcától. A miniszter sok sikert kívánt neki jövőbeli megbízatásai ellátásához, egyben köszönetet mondott az elmúlt 5 év közös munkájáért. 

Panyi Miklós a minisztérium honlapja szerint az ELTE jogi karán végzett 2009-ben, majd 2015-ben a Közép-európai Egyetem (CEU) nemzetközi kapcsolatok szakán szerzett mesterdiplomát. 2015 és 2019 között a Magyar Villamos Műveknél európai uniós szakértőként, majd a Külügyi Osztály osztályvezetőjeként dolgozott. 2019-ben az Alapjogokért Központ igazgatóhelyettese lett.

2020 októberétől Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kabinetfőnöke.

Nyitókép: Soós Lajos/MTI

#Belföld#fürjes balázs#gulyás gergely#miniszterelnökség#panyi miklós

Címlapról ajánljuk