Belföld

Lemondott és elköszön a politikától Fürjes Balázs

rtl.hurtl.hu

2023. március 27. 18:00

12 év után szakít a politikával Fürjes Balázs államtitkár, a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség miniszterhelyettese. 

Fürjes Balázs otthagyja a politikát és lemond államtitkári, miniszterhelyettesi posztjáról. A magánszektorból kapott felkérést, és a jövőben akár a Nemzeti Olimpiai Bizottság (NOB) tagja is lehet – közölte a Facebookon.

Tizenkét éve folyamatosan dolgozom a kormányban, szép és fontos országépítő munkákban vehettem részt. A bizalmat mindig teljesítménnyel, munkával igyekeztem meghálálni

– olvasható a bejegyzésében. 

Majd felsorolta eredményeit az elmúlt 12 évből, amelyekre büszke: többek között megemlítette a MOME és a Ludovika Campust, a Puskás Arénát, az MVM Dome-ot, a Duna Arénát, a Groupama Arénát, a 2021-es budapesti úszó Eb-t és a tavalyi vizes vb-t, az UEFA 2020 labdarúgó Eb budapesti részét, valamint „a budapesti városépítő munkát".

Azt nem említette a Focebook posztban, hogy a 2022-es országgyűlési választáson nagy pofont kapott, amikor a hagyományosan jobboldali XII. kerületben alulmaradt a az ellenzék közös jelöltje, a Momentumos Hajnal Miklóssal szemben.


A hvg.hu cikke szerint az ex-politikus mindössze annyit árult el a magánszektorból érkező felkéréséről, hogy egy „izgalmas városépítési feladatokban való részvételről szól”.

Ez a terep nem idegen nekem, harmincéves pályafutásom felét töltöttem a vállalati világban vezetőként és egy nagy nemzetközi ügyvédi irodában – most visszatérek oda, ahol korábban sok mindent tanultam és ahol, mindig csapatjátékosként, másokkal együtt már egyszer sikerült szép eredményeket elérnem.

– írja Fürjes.

Hozzátette, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felkérte arra, hogy pályázza meg a NOB-tagságot, az erről szóló hivatalos tájékoztatást már közzé is tették: a MOB elnöksége – Gyulay Zsolt elnök és a magyar NOB-tagok, Schmitt Pál és Gyurta Dániel javaslatára – egyhangúan döntött arról, felkéri Fürjes Balázst, hogy nyújtson be pályázatot a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz állandó taggá választása érdekében. A NOB majd saját szabályai szerint hoz döntést, ha Fürjes megpályázza a posztot.

Nyitókép: Soós Lajos / MTI

#Belföld#fürjes balázs#lemondás#parlament#államtitkár#gulyás gergely#miniszterelnökség

Címlapról ajánljuk