Belföld

Hollik István útszéli zsarolónak nevezte Brüsszelt

rtl.hurtl.hu

2023. március 6. 16:25

A fideszes politikus azután zsarolózott, hogy kiderült, Brüsszelnek nem elég, ha a miniszterek kikerülnek az alapítványi egyetemek kuratóriumaiból.

Üzenjük a brüsszeli kollégáknak, hogy hiába a zsarolás, nem fogunk semmi olyat tenni, ami ellenkezik a magyar nemzeti érdekkel – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Facebookra feltöltött videójában, miután útszéli zsarolónak nevezte Brüsszelt.


Hollik azért zsarolózta le a testületet, mert kiderült, az Európai Bizottságban nem tartják elégségesnek a kormány javaslatát, hogy csak a miniszterek mondják le az alapítványi egyetemekben betöltött kuratóriumi tagságot.

Vasárnap kiderült, a magas rangú kormánytisztviselők kategóriájában a közigazgatási államtitkárokra és az államtitkár-helyettesekre, továbbá a kormány- és a miniszteri megbízottakra vonatkozna a korlátozás a Bizottság szerint.

Az alapítványi formában működő magyar egyetemek rektorai levélben bizonygatták az Európai Bizottságnak, hogy nem állnak politikai nyomás alatt annak ellenére sem, hogy a kuratóriumaikban Fidesz-, illetve kormánykötődésű tagok is ülnek.

Nyitókép: Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Mondjunk nemet a szankciókra! című országjáró sorozat fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központban 2022. november 15-én. Fotó: MTI/Varga György.

#Belföld#hollik istván#fidesz#alapítvány#egyetem#zsarolás#európai bizottság

Címlapról ajánljuk