Belföld

Pusztai Erzsébet: Úgy viselkedik a kormány, mint egy bántalmazó családfő, ha tiltakozik a gyerek, lekever neki két hatalmas pofont

rtl.hurtl.hu

2023. március 1. 12:25

Az egészségügyi szakértő szerint ez az agresszivitás már a félelem jele.

Hétfő délelőtt nyújtották be, kedd délután sürgősségi eljárásban el is fogadta az Országgyűlés azt a törvényjavaslatot, amely megszünteti az orvosok kötelező kamarai tagságát. 

Pusztai Erzsébet volt MDF-es és MDNP-s politikus, egészségügyi szakértő az ATV Start című műsorában megfélemlítésről, retorzióról beszélt. 

Felvetette: kíváncsi lenne arra, miért gondolja azt a kormány, hogy ezzel a stílussal meg lehet őrizni az orvosokat.

Úgy viselkedik a kormány, mint egy bántalmazó családfő, amelyik, ha tiltakozik a gyerek, lekever neki két hatalmas pofont, hogy fogja be a száját, majd utána felhívja a figyelmét arra, hogy tavaly kapott egy komoly telefont

 – fogalmazott.

Úgy látja, akár meg is erősödhet a MOK, ha azok, akik független érdekképviseletet akarnak, benne maradnak. Ettől függetlenül Pusztai szerint ez egy hatalmas pofon az orvostársadalomnak, ami fokozhatja a tiltakozásukat.

Szerinte a kormány tehetetlensége vezetett ehhez a helyzethez. Arról is szólt, hogy a kormány állításával szemben a kamarával nem egyeztettek, ugyanis a tájékoztatás nem azonos az egyeztetéssel. A szakértő szerint olyan sorozatosan jöttek sok helyről az elmúlt időszakban a tiltakozások, hogy „ez az agresszivitás már a félelem jele”.

Pusztai szerint a kormány megpróbálja az orvosokat a betegekkel szembeállítani, és azt mondják, hogy az orvosok nem a betegek érdekeit képviselik, aminél súlyosabb bűnt nem lehet elkövetni az egészségügyben.

Itt nézheti meg a teljes beszélgetést.

Nyitókép: Lakatos Péter / MTI

#Belföld#pusztai erzsébet#egészségügy#mok#orvos

Címlapról ajánljuk