Belföld

„A mai magyar politika egy rémálom, amiben a szemfényvesztő populisták hazugságai ismétlődnek” – reagáltak az Orbán-beszédére az ellenzéki pártok

rtl.hurtl.hu

2023. február 18. 17:03

Nem voltak elragadtatva.

Mint arról részletesen beszámoltunk, Orbán Viktor szombat délután évértékelő beszédet mondott a Várkert Bazárban. A miniszterelnök 25. alkalommal értékelt évet, a beszédére az ellenzék is reagált. A legfeltűnőbb retorikai fordulatokat ebben a videóban gyűjtöttük össze:

A DK közleményében ezt írta: „kétségbeesett kísérletet tett rá évértékelő beszédében Orbán Viktor, hogy egy utólag gyártott ideológiával megmagyarázza az elmúlt 12 év kormányzásának súlyos kudarcait”. Szerintük az igazság az, hogy 

Orbán Viktor Európa legmagányosabb kormányfőjévé vált. Elvesztette a Magyarországnak járó uniós pénzeket, elvesztette európai szövetségeseit és elvesztette a becsületét.

Hozzátették: ma Európában Magyarországon vannak a legalacsonyabb bérek és a legmagasabb infláció egyszerre. 

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője a párt közleményében azt írta:

A mai magyar politika egy olyan rémálom, amiben a szemfényvesztő populisták hazugságai ismétlődnek megállás nélkül. 

El fog jönni azonban az a pillanat, amikor a magyar emberek eldönthetik: folytatni akarják-e azt a korszakot, amit az állandó hazudozás jellemzett.” Hazugság, hogy a rezsicsökkentés működik; hazugság, hogy hatósági ár működik; hazugság, hogy a munkaalapú társadalomban meg lehet élni; hazugság, hogy Oroszország a barátunk; hazugság, hogy az EU az ellenségünk – sorolta.

„A Jobbik álláspontja szerint ma az jelenti a legnagyobb veszélyt, hogy Putyin utolsó európai szövetségese kivezeti Magyarországot az Európai Unióból” – írta Facebook-bejegyzésében Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke. Orbán a békéről papol, de a magyarok biztonságát jelentő európai szövetségeseivel háborúzik – írta.

 A Párbeszéd csődbeszédnek nevezte Orbán évértékelőjét: „Orbán Viktor ezúttal sem tudta, milyen rendezvényen van. Ha ugyanis évértékelőn lett volna, ahogyan meghirdették az eseményt, nem vetít, hanem őszintén elmondja: csődpolitikája nyomán lett 2022-ben Európa-bajnok a magyar élelmiszer-infláció, miközben a családokat elborították a kifizethetetlen rezsiszámlák, a nyugdíjakat pedig már a kanyarban lehagyta az áremelkedés – és akkor még »csak« a magyarok mindennapjait vastagon érintő gazdasági kérdéseknél tartottunk volna” – írja a párt.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#orbán viktor#évértékelő#ellenzék#dk#momentum#párbeszéd#jobbik

Címlapról ajánljuk