Belföld

Donáth Anna: Nem gondolkodok miniszterelnök-jelöltségen

rtl.hurtl.hu

2023. február 9. 20:26

Az ellenzéki összefogás választási vízióját nesze neked semminek, a rezsicsökkentés megtartásáról szóló kampányukat pedig baromságnak tartja Donáth.

Interjút adott a Telexnek Donáth Anna, aki február elején tért vissza a közéletbe „jövőértékelő” beszédével. Most arról beszélt: nem gondolkodik a miniszterelnök-jelöltségen, céltalan orbánozással és pusztán összefogással pedig nem lehet nyerni.

Arról is beszélt: az őszinteség és az igazmondás szavazatokat fog hozni, mert az embereknek már elegük van a szőnyeg alá söprésből. Szerinte nem azért nyert megint a Fidesz, mert „az ő ajánlatuk annyival jobb lett volna, hanem azért, mert nekik volt ajánlatuk”.

Felidézte: az ellenzék azt mondta a kampányban, hogy ők is megtartanák a rezsicsökkentést, holott tudták, hogy az hazugság. „az egész úgy volt baromság, ahogy az ki volt találva”.

A momentumosok átigazolása a DK-ba személyesen fáj Donáthnak, aki megkérdőjelezhetetlennek tartja Gyurcsány Ferenc pártjának növekedését. „Szervezettek, összetartanak, semmit sem mutattak kifelé az április 3-át követő ellenzéki letargiából”.

Szerinte hazugság az árstop, a rezsicsökkentés, a Nyugat bukása, valamint Orbánék gazdasági modellje is. „Az az igazság, hogy a magyar ember sokat dolgozik, és keveset keres”.


Nyitókép: Demecs Zsolt / MTI

#Belföld#donáth anna#politika#miniszterelnök#fidesz#jelölt#ellenzék#dk

Címlapról ajánljuk