Belföld

Beállt a PDSZ a tiltakozó orvosok mögé

rtl.hurtl.hu

2023. február 7. 13:55

A szakszervezet kész szolidaritási sztrájkot is szervezni.

A PDSZ szolidaritását fejezi ki az egészségügyben dolgozó orvosok és szakápolók mellett, egyetértve az egészségügy reformjára irányuló követeléseikkel. Világosan látszik, hogy Magyarország kormánya a mindenki számára elérhető egészségügyi ellátást és az oktatást egyaránt elhanyagolja

– írta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete egy nemrég kiadott közleményben, amely a Magyar Orvosi Kamara által meghirdetett akcióra reagál.

A PDSZ szerint a kormány mindkét területen dolgozók esetében arra törekszik, hogy szubjektív szempontok alapján történő béreltérítéssel, a munkavállalók számára a közalkalmazotti jogviszonynál lényegesen rosszabb jogállási törvénnyel növelje a kiszolgáltatottságot, parancsokat végrehajtó alattvalókká degradálja a fontos állami közfeladatot ellátó szakembereket és a munkájukat segítőket.

Hozzátették, hogy a minőségi oktatás mellett a jó minőségű egészségügyi ellátás mindannyiunk érdeke, nem szabad hagyni, hogy az csak a gazdagok számára elérhető privilégium legyen.

„Amennyiben az egészségügyi szakdolgozók sztrájkot szerveznek, a PDSZ ennek idejére kész szolidaritási sztrájkot szervezni a közoktatás és a szakképzés területén, számítva a kollégák nagyarányú részvételére és a szélesedő társadalmi összefogásra egy élhetőbb ország, civilizált, európai országhoz méltó egészségügyi ellátás és oktatáshoz jutás érdekében” – zárták a közleményüket.

Nyitókép: Nagy Attila Károly/rtl.hu

#Belföld#pdsz#pedagógusok demokratikus szakszervezete#mok#magyar orvosi kamara#tiltakozás#szolidaritás#oktatás#egészségügy

Címlapról ajánljuk