Belföld

Gyurcsány Ferenc szegényedik, a Momentum elnöke kriptomilliomos, Hadházy lakást vett Bécsben

rtl.hurtl.hu

2023. február 1. 6:10

Az MSZP egykori elnöke növelte ingatlanportfólióját, a mi hazánkos Toroczkai Lászlónak csak egy ásotthalmi tanyája és ugyanitt egy szántója van. 

Több mint 100 millió forinttal csökkent Gyurcsány Ferenc vagyona friss bevallása alapján. A képviselőknek kedd éjfélig kellett számot adniuk vagyoni helyzetükről. A kormánytagokról itt írtunk bővebben, míg itt a kormánypárti képviselők pénzügyeit vettük górcső alá. Természetesen az olyan közjogi méltóságok sem maradhattak ki, mint Novák Katalin, Kövér László és Matolcsy György.

Gyurcsány Ferenc

A Telex cikke szerint a DK elnökének több mint százmillió forinttal csökkent az értékpapír-megtakarítása. Tavasszal még 587 millió forintja volt így, míg idén novemberben már csak 461 millió. Viszont úgy tűnik, nem szeretnek tartozni neki, az ilyen típusú kintlévőségei ugyanis 42-ről 13 millió forintra csökkentek. Ezen kívül van még egy 632 milliós követelése is, „lakásvásárlás foglaló és előleg” néven.

A volt kormányfőnek ugyanakkor jelentős tartozásai is vannak. Csaknem 59 millió forintnyi bankhitel és 293 millió forintnyi értékpapír fedezetű hitel. Ez a kötcsei ház megvásárlásához kellett neki. Ennek továbbra is felerészben tulajdonosa, és megvan még a pápai lakása is. Kocsija viszont nincs Gyurcsány Ferencnek.

Tóth Bertalan

Az MSZP egykori elnöke, jelenlegi frakcióvezetője azonban gyarapodni tudott tavaly, már ami az anyagi helyzetét illeti. Megvan még a nagykozári erdője, aminek fele részben tulajdonosa, valamint a két éve vásárolt pécsi családi háza is, aminek szintén felerészben a tulajdonosa. Ugyanakkor 2022-ben egy ajándékozás után 100 százalékban övé lett egy 6025 négyzetméteres beépítetlen terület és 7/60-ad részben egy pécsi családi ház. Vásárolt is, egy 54 négyzetméteres pécsi családi házban lett tulajdonos többekkel együtt.

Saját kocsija neki sincs, viszont bérel egy Volkswagen Tiguant. Ezen kívül van még egy 4,5 millió forintos életbiztosítása és további 10 millió forint megtakarítása. Tartozása nincs.

Gelencsér Ferenc

A Momentum elnökének és frakcióvezetőjének se ingatlana, se kocsija, van viszont mintegy 9 millió forint megtakarítása. Ebből 1,7 millió kriptovaluta és 7,2 millió egyéb követelés.

Lukács László

A Jobbik frakcióvezetője kisebb részben tulajdonos egy karcagi családi házban, valamint egy irodában és megvan még a pulai háza is.

Karcagon viszont vásárolt egy 110 négyzetméteres lakóházat tavaly, ennek felerészben a tulajdonosa. Megvan még mindkét kocsija, egy 2014-ben vásárolt Nissan Juke és egy 2019-ben vett Peugeot 3008.

Megtakarítása 5,8 millió forint, ezen kívül pedig 25,6 millió forinttal tartozik.

Szabó Tímea

A Párbeszéd frakcióvezetője két óbudai társasházi lakásban tulajdonos. A pénzintézettel szembeni tartozása 5,8 millió forintra csökkent a tavaly 6,4 millióról. Megtakarítása nincsen.

Ungár Péter

Az LMP társelnöke és frakcióvezetője bizalmi vagyonkezelési szerződés révén havi 11 millió forint bevételhez jutott 2022-ben. Ungárnak 2018-ban körülbelül 15 milliárd forintos vagyona volt akkori adóbevallása szerint. Testvérével és anyjával, Schmidt Máriával közös, ingatlanhasznosítással foglalkozó családi cégükből milliárdos osztalékokat vett fel korábban, később a részvénycsomagját bizalmi vagyonkezelőre bízta – írta meg a Telex.

Toroczkai László

Ásotthalom egykori polgármestere, a Mi hazánk mozgalom elnöke és frakcióvezetője mindössze egy ásotthalmi tanyával és ugyanitt egy szántóval rendelkezik. Az előbbinek felerészben tulajdonosa. Autója, megtakarítása nincs, tartozik viszont 4,2 millió forinttal egy banknak és 2,5 millió forinttal magánszemélyeknek.

Hadházy Ákos

Szintén a Telex számolt be róla, hogy Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő szekszárdi háza és fácánkerti szőlője mellé tavaly vásárolt egy 30 négyzetméteres lakást Bécsben. Az ingatlannak felerészben tulajdonosa. Azt is feltüntette, hogy magánszemélyektől 16,8 millió forintot kapott akkor, amikor Kövér László házelnök nem engedte, hogy letegye a képviselői esküjét, és így nem kaphatott fizetést. 

Nyitókép: Kovács Tamás / MTI

#Belföld#vagyonbevallás#momentum mozgalom#dk#mszp#jobbik#párbeszéd#lmp#mi hazánk#kriptó#ma

Címlapról ajánljuk